http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/06/SCAM-960x600_c.png

Atenţie la tentativele de scam de pe bloguri!


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
5

Cum să fii refuzat dacă vrei să ajuți o familie săracă și nevoiașă personal?!

Am citit și eu articolele lui Sarcasticu. Articolele scrise de Cristian Iosub și Damian Irimescu mi-au confirmat ceea ce bănuiam deja… Mie imi miroasea de la început a SCAM (Ţeapă) de la Craiova la București… Oameni dubioși… Avem de a face zi de zi cu oameni dubioși.

Deși pe Cristian l-a costat drumul de la Bucureşti la Craiova, totuși omul a vrut facă o donaţie personal. Fără el nu am fi descoperit înşelătoria! Bine, mie îmi mirosea a ţeapă de la primul articol… De ce ? Simplu… Am avut un precedent cu acest Sarcasticu, pe numele lui adevărat Răsteanu Octavian Daniel ( îmi fie învăţătură de minte când îmi aleg colaboratorii). Dar, revenim la oile noastre… În discuţia mea cu Cristian i-am spus Cristi, dacă este pe bune, donează şi din partea mea 100 ron”. Evident „domnul”, Octavian Daniel Răsteanu, a refuzat se vadă cu Cristian, invocând tipic o scuză (în cazul de faţă „plec din localitate”)… Cum zicea şi Cristian, trebuie ai mare încredere în nişte oameni pe care îi cunoşti de 3 zile îi laşi singuri în casa ta, cu actele tale, mobilă, etc.

Mai mult de atât, dânsul, Octavian Daniel Răsteanu, acuză pe mine l- fi trimis la Craiova pe Cristian (vezi discuţia lor mai jos). De ce consider este ilară situaţia ? Prin simplul fapt că, Sarcasticu, era interesat mai degrabă de persoana mea decât de „cazul” pe care îl reprezenta. Dacă cineva se oferă vină personal în localitate ajute, tu aşa ai proceda?

 

11119229_1109005645783195_375106403_n

Printscreen postat public de individ pe pagina de facebook (Postare care a disparut ulterior)

Una din replicile care m-a amuzat destul de mult din articolul lui Răsteanu Octavian Daniel:

”Mama gemenilor va fi angajată de luni, cu acte în regulă și toate cele. Ca ce? Ca recepționeră la un hotel destul de … avangardist în Craiova. Va lucra 5 zile pe săptămână ca recepționeră pe un salariu de 1.400 RON, 9 ore/zi.”

În primul rând, aici se vede cât de mare este minciuna (cred tipul suferă de mitomanie fără doar şi poate). Măi, Octaviane, ca și recepţioneră îţi trebuie ceva experienţă şi cunoștinţe de limba engleză. În al doilea rând, nimeni nu te angajează fără un interviu în prealabil, şi, din experienţă, îţi spun durează ceva până te cheme la unul. Nu mai zic de analize şi câte şi mai câteStai jos.. ai nota 2.

Încă una destul de interesantă:

„Plus o donație cu o sumă destul de modică. Donația a ajuns să fie cheltuită pe câteva hainuțe pentru cei mici, rechizite pentru școală și, bineînțeles, câteva jucării interesante. Majoritatea banilor s-au cheltuit mai mult pentru rechizitele școlare, pe educația copiilor. Mulțumesc!”

Din câte am înțeles, „copiii” sunt destul de mari … „jucării interesante”… Să fim serioşi… Mai bine le luai haine și mâncare decât „jucării interesante”!

Şi cea mai epică dintre fabulaţii ….

„Un domn mă trage puțin în spate și mă întreabă: „Cunoașteți pe cineva sus-pus? S-au făcut niște presiuni asupra noastră. Cineva cu grad mare ne-a sunat și ni s-a ordonat prioritatea cazului”. Stai, ce? Nu cunosc pe nimeni. Cum e posibil? E posibil, se pare! De unde? Să fie de la blogul meu? Să fie de la oamenii care au scris pe blogul lor, care au trimis mai departe? Cine mă citește și face ceva din umbră? Și o face bine! Mulțumesc, oricine ai fi. Îți mulțumesc din suflet!”

fim realişti … „cineva sus-pus”…

Ar trebui sa se autosesizeze din oficiu autoritățile mai ales ca face niste afirmații grave cu privire la municipalitate si lasă de înțeles ca a intervenit la primărie pentru a primi casa socială. Daca as fi fost pe lista celor care trebuie sa primească locuința socială, as fi dat in judecată primăria pentru treaba asta.

„Spre seară am fost contactat telefonic de o firmă. O firmă care a putut să ofere pentru copilași 2 tablete și un laptop. Și 3 telefoane pentru toată familia. Nici nu vă închipuiți bucuria mea, ca să nu mai zic de bucuria ce li se citea pe fețele celor 3 suflete. Adorabil! Plus o donație cu o sumă destul de modică. Donația a ajuns să fie cheltuită pe câteva hainuțe pentru cei mici, rechizite pentru școală și, bineînțeles, câteva jucării interesante. Majoritatea banilor s-au cheltuit mai mult pentru rechizitele școalare, pe educația copiilor. Mulțumesc! Încă mai este nevoie de cumpărături, haine pentru mamă, haine pentru copilași. Cu toate că mama lor, și v-o spun sincer, îi se rupe sufletul văzând cum se cheltuie banii pe ea, pe copii. E tristă, dar și bucuroasă. În același timp! Va înțelege cu timpul că meritul e doar al ei.”


Evident articolele că au dispărut de pe blogul lui Sarcasticu… Dar, Google nu uită (mai jos găsiţi ataşate articolele folosite pentru SCAM din google cache).

Articolul 1

Articolul 2

Articolul 3

Articolul

recomand faceţi plângere la poliţie, voi, cei care, teoretic, aţi donat bani (şi aţi comentat, bloggeri fiind):

Iar voi cei care aţi contribuit prin distribuiri, gânditi-vă bine! Aţi putea fi complici…

 

Citeste si...   Am plagiat ?

Articolele de care vorbeam că mi-au confirmat bănuielile şi care prezintă problema negru pe alb:

Articol 1:  Cristian Iosub

Articol 2 : Damian Irimescu

 Update : 1

Răspunsul oficial al domnului Răsteanu Octavian-Daniel este următorul:

„Din cauza unor ratați, „oameni” care nu au ce face cu viața lor, am ajuns să-mi blochez accesul la blog. Articolele în care vă scriu și vă scriam despre familia respectivă au ajuns private. Cum să faci așa ceva, ca „om”? Patetic. Și limita penibilului a fost trecută de multă vreme. Cine dorește să le citească, rog să anunțe.”

Dacă am dorit nişte dovezi clare înainte să donam suntem “Rataţi”, ”Oameni fară viaţă”, ”Penibili” …

Update 2 ( pentru postaci )

Spuneţi de faptul  fi implicat în poveste. În care poveste? În aceea , în cazul în care povestea relatată de către domnul Răsteanu Octavian-Daniel ar fi fost adevărată, vroiam contribui cu o sumă de bani.

Update 3 (Pentru cei care au donat )

„Iar voi, cei cu donații, cei care ați sărit de cur în sus, fără a-mi asculta povestea, că na, ei au nume în blogosferă, „donațiile” au fost returnate. „Prejudiciul” pe care vi l-am făcut. Și-l regret nespus de mult.” Puteti citi denuntul domnului Răsteanu Octavian-Daniel : aici

 Update 4 ( Pentru internauti )

Si-a sters blogul si profilul de facebook.

Au mai scris despre :

 

26 Comentarii la articol

 • codescurobert on Iun 8, 2015, 17:36:17

  „Ai grijă ce faci cu cine te bagi” cânta Nico cu BUG Mafia şi acelaşi lucru vreau să-l zic şi eu acum, dacă-mi este permis !!! 😉

  Raspunde lui codescurobert
 • diplomatiasentimentelor on Iun 8, 2015, 18:12:10

  Cat de greu poate sa iti „cada” sa afli ca ai fost atras, fara voia ta, intr-o incercare de a insela oamenii!
  Eu sper, chiar si acum, ca Sarcasticu’ ne va oferi tuturor dovezi ca povestea prezentata de el este adevarata si ca lipsa lui de reactie a fost doar gresit inteleasa…
  Nu imi face nicio placere sa aflu ca cineva s-a folosit cu cinism de buna credinta si intentiile noastre pozitive! In astfel de situatii te simti inselat, folosit, pe undeva chiar umilit de propria-ti limitare in a-ti „face bine temele”.
  Imi doresc ca Sarcasticu’ sa ne explice despre ce e vorba. Mi-ar placea sa aflu ca povestea este adevarat!
  Nu imi doresc, sub nicio forma, ca blogul nostru sa fie asociat si asociabil cu intentii si comportamente altfel decat autentice si in favoarea fiecaruia dintre cei care il citesc!

  Raspunde lui diplomatiasentimentelor
  • Ionita Cristian Alexandru
   Ionita Cristian Alexandru on Iun 8, 2015, 18:36:19

   Fiecare are drepul la replica… Mie mi-a demonstrat ce stiam deja. Avem de a face zi de zi cu oameni dubioși.

   Raspunde lui Ionita
  • Ionita Cristian Alexandru
   Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 14:28:57

   Răspunsul oficial al domnului Răsteanu Octavian-Daniel este următorul:

   „Din cauza unor ratați, „oameni” care nu au ce face cu viața lor, am ajuns să-mi blochez accesul la blog. Articolele în care vă scriu și vă scriam despre familia respectivă au ajuns private. Cum să faci așa ceva, ca „om”? Patetic. Și limita penibilului a fost trecută de multă vreme. Cine dorește să le citească, rog să anunțe.”

   Daca am dorit niste dovezi clare inainte sa donam suntem “Ratați”, ”Oameni fara viata”, ”Penibili”

   Raspunde lui Ionita
 • Stoian Ciprian (comunicarepr) on Iun 8, 2015, 20:41:47

  Ce poți să mai zici la așa ceva?

  Cred că toți cei implicați sau interesați în vreun fel de această poveste așteaptă reacția / răspunsul lui la aceste acuzații. Consider că acesta nu va oferi nicio lămurire și va prefera să ”meargă pe burtă” (las că trece și asta).

  Raspunde lui Stoian
  • Ionita Cristian Alexandru
   Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 01:19:53

   „Din cauza unor ratați, „oameni” care nu au ce face cu viața lor, am ajuns să-mi blochez accesul la blog. Articolele în care vă scriu și vă scriam despre familia respectivă au ajuns private. Cum să faci așa ceva, ca „om”? Patetic. Și limita penibilului a fost trecută de multă vreme. Cine dorește să le citească, rog să anunțe.” Asta este raspunsul lui de pana acum .

   Raspunde lui Ionita
 • Livia Camciuc on Iun 8, 2015, 21:23:11

  Dacă pentru acest gen de activități își promovează unii blogurile, mi se pare de-a dreptul penibil. Inițiativa acelora care au vrut sa doneze mi se pare lăudabilă… Îmi pare sincer rău că un gest frumos poate conduce către o realitate urâtă!

  Raspunde lui Livia
  • Ionita Cristian Alexandru
   Ionita Cristian Alexandru on Iun 8, 2015, 21:56:04

   Pentru cei care au donat tot respectul. Dacă este pe bune, doneaz şi eu … Daca nu …

   Raspunde lui Ionita
  • Ionita Cristian Alexandru
   Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 14:29:17

   Răspunsul oficial al domnului Răsteanu Octavian-Daniel este următorul:

   „Din cauza unor ratați, „oameni” care nu au ce face cu viața lor, am ajuns să-mi blochez accesul la blog. Articolele în care vă scriu și vă scriam despre familia respectivă au ajuns private. Cum să faci așa ceva, ca „om”? Patetic. Și limita penibilului a fost trecută de multă vreme. Cine dorește să le citească, rog să anunțe.”

   Daca am dorit niste dovezi clare inainte sa donam suntem “Ratați”, ”Oameni fara viata”, ”Penibili”

   Raspunde lui Ionita
 • adelina on Iun 8, 2015, 23:27:01

  Oh well……..we live in a mad world

  Raspunde lui adelina
 • Lorelei on Iun 9, 2015, 08:48:46

  Buna! Nu am sa iti cer sa stergi numele blogului meu din articolul tau dar am o singura mentiune, daca ceea ce a facut Sarcasticu/ Octavian este intradevar o inselatorie nu vreau ca un share din partea mea sa se inteleaga drept `complice`. Nu il cunosc pe om si sincer primul articol mi s-a parut ca merita un share pentru ca era/este o cauza nobila ce ar merita atentia publicului.
  Personal nu am donat nimic am propriile probleme de care trebuie sa ma ocup.
  Nu stiam ca s-a ajuns aici pentru ca nu am mai urmarit `situatia` si sincer imi pare rau sa aud ca un om care vrea sa isi pastreze un nume de `blogger` face astfel de chestii.

  Raspunde lui Lorelei
  • Ionita Cristian Alexandru
   Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 11:47:00

   A abuzat de bunatatea voastra .

   „Ar trebui sa se autosesizeze din oficiu autoritățile mai ales ca face niste afirmații grave cu privire la municipalitate si lasă de înțeles ca a intervenit la primărie pentru a primi casa socială. Daca as fi fost pe lista celor care trebuie sa primească locuința socială, as fi dat in judecată primăria pentru treaba asta.
   Omul a încercat sa tragă niste bani pentru droguri (e cunoscut in Craiovita pentru viciul sau). A vrut sa dea o teapa si nu i-a ieșit complet. Dar oricât de mică a fost teapa, autoritățile trebuie sesizate.”

   http://damianirimescu.ro/stiri/atentie-la-scam-uite-cum-poti-sa-fi-fentat-sa-dai-bani-unuia/

   Raspunde lui Ionita
  • Ionita Cristian Alexandru
   Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 14:29:34

   Răspunsul oficial al domnului Răsteanu Octavian-Daniel este următorul:

   „Din cauza unor ratați, „oameni” care nu au ce face cu viața lor, am ajuns să-mi blochez accesul la blog. Articolele în care vă scriu și vă scriam despre familia respectivă au ajuns private. Cum să faci așa ceva, ca „om”? Patetic. Și limita penibilului a fost trecută de multă vreme. Cine dorește să le citească, rog să anunțe.”

   Daca am dorit niste dovezi clare inainte sa donam suntem “Ratați”, ”Oameni fara viata”, ”Penibili”

   Raspunde lui Ionita
   • Lorelei on Iun 9, 2015, 14:32:08

    Faptul ca si-a transformat blogul in unul privat nu imi dovedeste decat ca totul a fost o minciuna si acum cauta modalitati de a se ascunde.
    Nu mi se pare normal sa te ascunzi daca esti nevinovat…

    Raspunde lui Lorelei
    • Ionita Cristian Alexandru
     Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 14:39:29

     Cand un reprezentant al presei a incercat sa ia legatura cu el… a sters postarea de pe facebook si a dat evident block .

     Mai mult, am înțeles că banii au fost restituiții. Încă odată, de ce restitui niște donații, dacă nu i-ai fi folosit în scopurile declarate anterior, chiar dacă, eu, prin dreptul meu de curiozitate și de a avea dubii, am cerut dovezi înainte de a dona… Sunt prea multe întrebări ce au nevoie de explicații.

     Raspunde lui Ionita
     • Lorelei on Iun 9, 2015, 15:00:48

      Este o vorba pe la noi `minciuna are picioare scurte` dar in cazul acesta mi se pare o lipsa de respect si principii ca sa faci o chestie de genul asta.
      Sa profiti de bunatatea si naivitatea unor oameni nu are scuza

     • Ioana on Iun 9, 2015, 23:20:08

      Ai inteles gresit, nu a restituit niciun ban.

     • Ionita Cristian Alexandru
      Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 23:21:43

      Asta e si mai rau …

     • Ionita Cristian Alexandru
      Ionita Cristian Alexandru on Iun 10, 2015, 16:18:52

      „Iar voi, cei cu donații, cei care ați sărit de cur în sus, fără a-mi asculta povestea, că na, ei au nume în blogosferă, „donațiile” au fost returnate. „Prejudiciul” pe care vi l-am făcut. Și-l regret nespus de mult”

      https://arcticass.wordpress.com/2015/06/10/nu-ma-ascund/

 • Ionita Cristian Alexandru
  Ionita Cristian Alexandru on Iun 9, 2015, 17:26:38

  La el minciunea este patologica … Ma acuza intr-un comentariu pe blogul lui de asta

  „Să nu mai zic de faptul că-mi este dator cu 500 RON și are tupeul de a spune că sunt mitoman. :)) Neștiind ce înseamnă cuvântul ăla. Patetic. Oricum, mi-am propus să-mi creez propria cruciadă. Stârvul ăsta de om nu o să mai aibă câștig pe Internet cu orice „afacere” și-ar face.”

  Omu a recunoscut negru pe alb ca a primit bani ( vezi atasata dovada mai jos)

  http://imgur.com/Rx0h1TB

  Pe blogul lui ma acuza fara jena ( fara o dovada clara )… L-am rugat sa imi dea un extras de cont … Crezi ca mi-a dat ?! …Evident ca nu …Ma facut sa il injur (folosind ulterior print screen-urile pe blogul lui ).

  Vezi articol aici

  https://arcticass.wordpress.com/2015/03/25/despre-ebloguri-ro/

  Pe langa Scamer este si mincios patologic …

  Raspunde lui Ionita
 • Irina Cristina Ţenu on Iun 9, 2015, 18:09:21

  Mare e gradina Domnului!!!!!!! Parsiva e lumea in care traim!

  Raspunde lui Irina

Meniu

%d blogeri au apreciat: