http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/08/blog-960x600_c.jpg

Blog – Curățenie de vară


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Blogul tău are nevoie de un picior în …știi tu ce? Este timpul să-ți reorientezi blogul și să-l „întinerești”? Se pare că e timpul pentru o „curățenie de vară” pentru blogul tău.

„Curățenia de vară” a blogului nu trebuie să se întâmple chiar în lunile calde ale anului. Se poate întâmpla în orice moment. Trebui să iei în considerare îmbunătățirea și curățarea blogului tău cel puțin o dată pe an. Cu cât îți împrospătezi blogul mai des, cu atât mai bine, dar hai să fim realiști. Ai nevoie de timp pentru o „curățenie de vară”, așa că, dacă o faci o dată pe an, nu e mare stres. O dată pe an e mai bine decât niciodată!

Mai jos sunt 5 moduri prin care-ți poți întineri cu ușurință blogul, astfel încât poate fi poziționat spre succes în următoarele 12 luni.

Actualizează pagina despre tine, pagina de contact și alte pagini cheie de pe blogul tău.

Dacă blogul tău include pagini statice, cum ar fi o pagină „despre” sau o pagină de contact, revizuiește conținutul de pe acele pagini și asigură-te că este actualizat cu date la zi. Este ușor să-ți actualizezi biografia și informațiile de contact pe tot parcursul anului, dar dacă ți-e greu să tot revizuiești tot timpul câte ceva despre tine, ar trebui să faci măcar o dată pe an acest lucru. Dacă utilizezi o nouă rețea de socializare, asigură-te că adaugi link-ul spre acea rețea de socializare în pagina „despre”, astfel încât oamenii să-ți poată urmări actualizările legate de blog.

Curăță bara laterală (sidebar) și subsolul (footer)

Ce ai în sidebar? Pe parcursul unui an, sidebar-ul poate deveni foarte aglomerat. Revizuiește-ți link-urile din sidebar, anunțurile, imaginile și asigură-te că tot ceea ce ai în sidebar este încă valid și adaugă valoare reală pentru utilizatorul/cititorul blogului tău. Orice lucru care nu adaugă nicio valoare ar trebui să fie eliminat. Se aplică și footer-ului la fel.

De asemenea, ia în considerare modul prin care poți schimba sidebar-ul pentru a-l face mult mai bun, mai vizibil, mai util pentru cititor. Ai putea schimba pozițiile unui widget sau al altui element din sidebar? Anunțurile din sidebar pot fi urcate mai sus pentru a-ți crește veniturile din blogul tău? Aceste modificări pot întineri un blog – mai ales că poți depune foarte puțin efort și nu-ți consumi timpul foarte mult cu întinerirea blogului tău.

Repara link-urile rupte și învechite din blogul tău

Link-urile rupte din blogul tău pot afecta experiența utilizatorului/cititorului și-ți „rănește” traficul dat de Google către blogul tău. Este important să verifici link-urile rupte din blogul tău cel puțin o dată pe an. Utilizatorii de wordpress pot folosi un plugin ca „Broken Link Checker”. Bloggerii care folosesc alte aplicații de blogging pot utiliza instrumentele furnizate de Google Webmaster Tools sau pot achiziționa un instrument/program premium pentru verificarea link-urilor rupte în blog.

Adaugă noi caracteristici și funcții blogului tău

Pe durata curățirii de vară, e un moment bun să adaugi caracteristici și funcții noi blogului tău pe care le-ai învățat pe parcursul anului trecut, dar nu ai avut niciodată timp să le configurezi. De exemplu, dacă utilizezi wordpress ca platformă de blogging, poți adăuga oricând plugin-uri utile pentru tine, pentru cititorul tău. Ai nevoie de câteva minute să instalezi diferite plugin-uri utile pentru blogul tău, dar aceste plugin-uri pot îmbunătăți în mod semnificativ blogul tău.

De asemenea, oferă-ți timp să adaugi caracteristici noi pentru social media. Butoane noi de partajare în social media, un widget pentru feed-ul Twitter-ului sau paginii de facebook. Poți adăuga un slideshow de la profilul de pe Flickr sau clipuri video de pe canalul de Youtube. Cu alte cuvinte, oferă-le cititorilor oportunități noi și interesante ca să-ți consume conținutul și să interacționeze cu tine, cu blogul tău, cât mai mult posibil.

Asigură-te că elementele pe care le ai pe blog (de exemplu în sidebar) sunt ușor de văzut și de găsit

Nu uită să inspectezi și design-ul blogului tău și structura de navigare, de asemenea. Trebuie să le oferi cititorilor tăi o navigare cât mai ușoară pentru a găsi conținutul cel mai important al blogului. De exemplu, dacă ai o pagină cu adevărat importantă dar este îngropată sub o altă pagină (subpage), puțini oameni o să vadă pagina respectivă. Mută paginile importante până la nivelul superior al bării de navigare. Fără „subpage” atunci când paginile sunt importante!

Este, de asemenea, o idee bună să adaugi și un sitemap pentru blogul tău, dacă nu ai deja unul. Utilizatorii de wordpress pot folosi diferite plugin-uri pentru a-și creea propriul sitemap.

Meniu