Sorteaza dupa:
Grid

Categorie Blog

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2018/08/Mașina-este-o-investiție-nu-o-cheltuială-960x618_c.jpg

Mașina este o investiție nu o cheltuială


Mulți caută să-și cumpere mașini second hand în zilele noastre, dar puțini sunt dispuși să ofere o sumă considerabilă pentru acestea și cumpără mașini ”dubioase” la un preț mai mic. Iar urmările acestei acțiuni o să se vadă în lunile ce vor urma când o vor fi nevoiți să investească sume mari în reparații.

O mișcare inteligentă ar fi să investești o sumă ceva mai mare într-o mașină decât să te zgârcești și să fi nevoit mai apoi să bagi sute de euro în reparații. Practic aceia o să fie bani aruncați pe apa sâmbetei cum se spune.

În plus este mult mai eficient pentru tine să nu-ți pierzi timpul prețios prin service-uri auto sau stând ore în șir pe site-uri de mașini second hand pentru a-ți căuta o nouă mașină la fiecare 6 luni. Vorba aia, o dată și bine. Așa e și cu mașinile. Mai bine cumperi o dată o mașină eficientă și apoi scapi de această grijă pentru mult timp.

Ce facem cu cei care se zgârcesc? Păi avem două variante. Ori îi lăsăm așa cum sunt ceea ce nu este deloc normal, ori încercăm să le deschidem ochii și le prezentăm avantajele unei investiții eficiente.

Să-ți spun de ce sunt pro mașini mai scumpe fie ele chiar și de mâna a 2-a.  Dintr-un motiv simplu despre care am vorbit puțin și mai sus, dar acum este ocazia perfectă să-l detaliez. În momentul de față nu mai există efectiv nicio scuză pentru cei care aleg să-și cumpere mașini foarte ieftine și îi vezi cum se plimbă din service în service cu ”super bolidul lor”. Aceste persoane nu trebuie ajutate, pentru că fac lucruri de acest gen fără să cunoască cum stau mai nou lucrurile în domeniul auto. Pur și simplu acum ți se oferă aproape pe tavă o mașină la un preț accesibil. Trebuie doar să-ți dorești să o ai.

Cum așa? Păi cei de la autorulatebucuresti.ro au lansat un program tare interesant prin care îți oferă credite pentru achiziționarea de mașini second hand de pe site-ul lor, iar dobânda este 0%. Da, ai citit bine. Și eu am rămas foarte surprins în primă fază dintr-un motiv simplu. N-am mai văzut până acum o asemenea opțiune în domeniul auto. Și  normal că așa ceva merită promovat. Cei de la Autorulate București sunt primii din țara noastră care fac acest lucru și merită cuvinte de laudă. Este șansa de care aveau nevoie majoritatea șoferilor din România pentru că nu trebuie să uităm că trăim în țara în care asfaltul este o raritate în multe zone și mersul cu mașina la service este pentru mulți mai des decât mersul la medic.

Ok, ești uimit și este normal. Dar ce o să spui atunci când o să-ți povestesc despre cât de ușor poți aplica pentru un asemenea credit. Există 3 pași simplii. Bine, patru, iar primul dintre ei este cel mai important. Nu știu cum am fost aproape să-l uit.

 

  1. Intră pe autorulatebucuresti.ro și alege mașina care îți place cel mai mult. Acesta este cel mai important și dificil pas pentru că în rest totul merge de la sine. Adio birocrație și adio dobândă, dar ai puțină răbdare.
  2. Mai apoi trebuie să completezi un acord de verificare ANAF pentru confirmarea salariului net
  3. De asemenea ești nevoit să completezi și un acord de verificare la Biroul de credit pentru verificarea istoricului său de creditare.
  4. Aceste formulare trebuie trimise mai apoi alături de o copie de buletin pe adresa de mail a celor de la Autorulate București sau chiar pe numărul lor de Whatssupp, dar mai multe detalii găsești pe site.

 

Sper că după ce ți-am explicat cum stau lucrurile am reușit să-ți arăt că este mult mai important să-ți cumperi o mașină care să dureze decât una mai ieftină, dar care să te facă să scoți regulat bani din buzunar pentru reparații și lucruri asemănătoare. Totul depinde de tine, dar dacă gândești în perspectivă atunci decizia este deja luată. Trebuie să pui cap la cap mai multe aspecte și să iei decizia potrivită pentru tine. Aștept să-mi spui cum au mers lucrurile cu cei de la autorulatebucuresti.ro și cât de mulțumit ești de noua ta mașină.

 

 

 

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/05/Sorin_Banu-1-960x655_c.jpg

Tentoria – Despre coincidențe, limite și umanitate


 

„Eşti pregătit să uiţi viitorul?”

La o primă citire, ai tentația să crezi că este o poveste despre coincidențe și timp – poate și pentru că, în construcția acțiunii, prezentul afectează atât viitorul, cât și trecutul. Există pe parcursul romanului o suprapunere de planuri și o permanentă pendulare într-o joacă de-a timpii, pe care autorul se pare că o stăpânește bine. Dacă parcurgi cu mai multă atenție paginile, se mai nuanțează o idee – cea a umanității care trebuie să își conștientizeze limitele pe care nu le poate depăși.

Autorul aruncă în scenă personaje bine definite și tipologii aparte, debutează în forță, interesant și conturează încă de la primele fraze o lume stranie, pe care o clădește de fiecare dată antagonic, într-un balans etern între acum și atunci, aici și acolo. Ba, mai mult, compune și se deplasează pe o bandă a timpului pe care o atașează la începutul volumului și care îi este utilă cititorului ca sistem de referință.

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/04/about-me-960x960_c.png

Calitate vs cantitate


Scriind profesional pe blog pentru clienti din diferite domenii, sunt adesea intrebat:

“Ce e mai bine intre o frecventa mare de postari scurte sau mai putine postari dar lungi, bine documentate?”

Raspunsul la acea intrebare reprezenta una dintre prioritatile mele, in special cand iei in considerare numarul de cuvinte, iti trebuie multa cercetare pentru o postare lunga, dar si alti factori trebuie luati in considerare. In afara de asta, nu e mai bine sa ai postari mai lungi, substantiale pe blog fata de lungimea postarilor pe Twitter?

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/04/Mall-960x561_c.jpg

O excursie în mall îţi va îmbunătăţi blogul


Ştiu la ce te gândeşti, probabil: „Ce? Cristi şi-a pierdut minţile! Ce legătură au cumpărăturile cu blogging-ul!?”

Stai cu mine pentru o secundă, şi lasă-mă să explic. Vreau să te încurajez să mergi la cumpărături pentru două motive:

1. Te îndepărtezi şi scapi pentru un moment de blogul tău. Am chat-uit recent cu un alt blogger şi am recunoscut că amândoi suntem în pijamalele noastre de bloggeri toată ziua (pentru mine era ora 4pm). Amândoi am realizat că trebuie să ieşim mai mult. Trist, dar adevărat!

2. Îţi oferă o şansă de a finaliza unele excerciţii de observare, care ar putea ajuta blogging-ul tău. Acesta este principalul motiv pentru sarcina de astăzi. Se bazează pe o experienţă pe care am avut-o la ..mall.

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/JURNALIȘTI-960x719_c.jpg

ȘI BLOGGERII POT ÎNVĂȚA DE LA JURNALIȘTI


În multe feluri, blogging-ul se aseamănă cu jurnalismul. De fapt, mulți bloggeri se referă la ei înșisi ca fiind jurnaliști. Dacă te vezi sau nu ca un jurnalist, un lucru este sigur: dacă urmezi unele dintre lecțiile de mai jos pe care jurnaliștii le folosesc atunci când scriu știri, articolele blogului tău vor crește în public. Mai jos găsești 3 lucuri pe care le poți învăța de la jurnaliști pentru a obține un mai bun public pentru blogul tău.

Scrie un titlu mare

Jurnaliștii știu să scrie titluri de articole mari în care pot intriga publicul și încurajează oamenii să citească aceste articole. Poate învăța oricine să scrie titluri mari, dar ca să scrii un titlu perfect ai nevoie de timp, practică și experiență.

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/Articol-960x603_c.jpg

„Secretele unui criminal”: Articol bun


Cititorii mă întreabă frecvent să le explic cum își pot creea un articol bun. Când oamenii spun un articol „bun”, ei, desigur, se referă la sute sau chiar mii de vizite, comentarii și share-uri în social media.

Cel mai mare sfat al meu pentru ei este: gândește ca un jurnalist și ca un cercetător. Acest lucru înseamnă să faci cercetare, să găsești surse, și să-ți creezi propria narațiune. De fapt, jurnaliștii sunt cercetători în primul rând, pentru că ei trebuie să cultive surse credibile, de încredere. Ei trebuie să-și creeze propria poveste folosind lucrurile de mai sus prin cercetare.

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/troll-960x720_c.jpg

Cum să răspunzi la comentariile negative de pe blog


Din păcate, în cazul în care blogul tău este vizibil pentru public, va veni probabil o zi când cineva va publica un comentariu nepoliticos, ofensator, sau inadecvat la unul dintre articolele de pe blogul tău. Sau va veni ziua când cineva va publica pe alt blog/site ceva negativ despre tine. Oamenii pot fi foarte răutăcioși, atunci când se ascund în spatele anonimatului de pe Internet.

De fapt, unii oameni își petrec timpul prin a publica comentarii ofensive pe bloguri și forumuri pentru nici un alt motiv, decât pentru a incita dramă. Aceste persoane sunt denumite în continuare troli – cu cât îți petreci timpul mai mult online, șansele să întâlnești astfel de persoane vor crește.

În timp, vei fi capabil să recunoști trolii și să identifici rapid comentarii care nu adaugă nicio valoare conversației respective – aceste mesaje negative sunt pur și simplu menite să jignească oamenii. Le poți șterge rapid sau le poți marca ca spam pe propriu blog, dar ce se întâmplă atunci când cineva publică ceva negativ despre tine sau blogul tău pe un site/blog pe care nu-l poți controla?

http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/OPINIA-TA-960x564_c.gif

OPINIA TA!


Un număr mărișor de oameni mi-au trimis prin email despre această sarcină, spunând că aceștia au fost îngrijorați să divizeze și să pună cititorii să-și exprime propriile opinii pe blog-ul lor.

Pot să înțeleg acest sentiment, mai ales atunci când ești un blogger nou. Pentru unii bloggeri poate dura un timp să crească prin idea asta, de a împărtăși ceea ce gândesc și simt, atunci când ei știu că opiniile lor sunt citite de către alții.

Sfatul meu principal pentru cei ce se simt un pic nervoși atunci când trebuie să-și scrie propriile opinii este următorul:

Meniu