http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/04/social-media-423857_1280-960x600_c.jpg

Ce este Social Media?


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Social Media este o expresie ce este „aruncată” peste tot în ziua de azi, dar poate fi uneori dificil să răspunzi la întrebarea asta: ce este social media? Dacă MySpace este un site de social media, și Mag.nolia este un site de social media, și Wikipedia este un site de social media, ei bine, ce este social media cu adevărat?

Este o rețea socială?

Este un bookmarking social?

Este un wiki?

Ce este Social Media?

Cel mai bun mod de a defini social media este să o descompunem.”

Mass-media este un instrument de comunicare, cum ar fi un ziar sau un radio, astfel încât, mass-media este un instrument social de comunicare.

În ceea ce privește Web 2.0, acest lucru, social media, ar fi un site web ce vă oferă, nu doar informații, ci interacțiune în timp real, oferindu-vă informații în timp real. Informații de care ai nevoie. Această interacțiune poate fi la fel de simplă ca un comentariu pe un blog/site/forum, sau pur și simplu, un simplu vot, sau poate fi la fel de complex la Flixter, recomandări de filme pe baza rating-urilor date de alte persoane cu interese similare.

Gândiți-vă la mass-media ca o stradă cu sens unic, unde puteți citi un ziar sau poți asculta un raport de știri la televizor, dar ai capacitatea foarte limitată de a intra în „conflict” cu altcineva.

Social media, pe de altă parte, este o stradă cu două sensuri, care vă oferă posibilitatea de comunicare.

Este Social Media și Social News același lucru?

Este ușor de confundat social media cu știrile locale pentru că de multe ori ne referim la știri ca fiind „media”. Această confuzie se creează prin simplu fapt că un site de știri sociale, este de fapt social media, deoarece site-ul de știri se încadrează în această categorie mai largă.

Da, corect! Știrea socială nu este același lucru ca și mass-media socială.

Care sunt aceste site-uri de Social Media?

Acum, că am răspuns și la întrebarea „ce este social media?”, putem trece la site-urile de social media. Pentru că social media include o categorie largă, acoperă o gamă largă de site-uri web. Dar o legătură comună între aceste site-uri este că sunteți capabili să interacționați cu site-ul și, bineînțeles, să interacționați cu alți vizitatori.

Iată câteva exemple de site-uri de social media:

Social Bookmarking: Del.icio.us, Blinklist, Simpy, site-urile respective interacționează cu alte persoane.

Social News: Facebook, Hi5, Last.FM, interacționează prin adăugarea de prieteni, comentând profile, aderarea la grupuri și având discuții.

Social Foto și Video Sharing; Youtube, Flickr, interacționează prin schimbul de fotografii sau clipuri video și comentarii trimise de utilizatori.

Wiki: Wikipedia, Wikia, interacționează prin adăugarea de articole și editarea de articole existente.

Și aceste site-uri, bineînțeles că nu sunt singurele site-uri de social media. Orice site care vă invită să interacționați cu site-ul, cu alți vizitatori se încadrează în definița de social media.

Meniu

%d blogeri au apreciat: