http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/01/Blog-960x600_c.jpg

Ce trebuie să evite bloggerii?


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Ne amintim cu toți cum e să fii la început de drum în blogosferă. Unii dintre noi încă suntem. Primi pași sunt timizi și nu ai nici cea ma vagă idee în legătură cu ce urmează să se întâmple. Așa cum e normal, mai facem și greșeli. Astăzi vom vorbi despre cele mai populare greșeli pe care un blogger trebuie să le evite.

În primul rând, fii cât mai constant în postarea articolelor pe blog. Nu trebuie să vezi asta ca pe o obligație sau să te gândești „Of, iar am de scris pe blog” și nici să scrii articole doar pentru a fi scrise, însă un blog lipsit de articole este un blog lipsit de cititori. Nu te aștepta ca cititorii să revină pe un blog unde sunt postate 2-3 articole pe lună. Dacă vrei cititori fideli, fi și tu fidel blogului tău.

Primul lucru ce ne atrage atenția când vine vorba de un articol sunt imaginile. Încearcă pe cât posibil să inserezi imagini în articolul tău, în special dacă este de dimensiuni mai ample (apropo, un text plin de detalii inutile este de evitat). Astfel, nu vei plictisi, iar uneori imaginile oferă explicații în plus. Ele sunt cruciale în blogurile de călătorii sau culinare. Uneori, simplele imagini pot constitui articole întregi și pot atrage atenția mai mult decât un articol bine scris.

Un lucru pe care în cred mulți #bloggeri este că în blogging e suficient să scrii articole, și blogul tău va deveni popular. Nimic mai greșit. Da, conținutul de calitate reprezintă piatra de temelie, însă e nevoie de mai mult de atât. Ai nevoie de promovare, însă cel mai important lucru: interacțiunea cu cititorii. Evitați să fiți unul dintre acei bloggeri care nu interacționează cu cititorii. Răspunde-le la comentarii și comunică cu ei. Cu siguranță le vei câștiga simpatia și fidelitatea.

Acestea fiind spuse, ce trebuie să evitați: să fiți neconstant în postări, să intrați prea mult în detalii, să aveți articole monotone (imaginile oferă viață) și să fiți insociabil. Simțiți-vă liberi să adăugați în comentarii orice lucru care ar trebui evitat când vine vorba de blogging.

Meniu