• Acasa
  • Seo
  • Cu sau fara blogroll in sidebar?
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/05/blogroll-960x600_c.png

Cu sau fara blogroll in sidebar?


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Cei mai multi bloggeri obisnuiesc sa adauge in sidebar linkuri catre alte bloguri. Fie pentru ca le-au placut, fie ca fac schimb de linkuri, fie ca-s contra cost, linkurile din blogroll pot avea influente diferite pentru blogul unde sunt adaugate.

Sa fiu clar de la inceput : bloggerii care vor sa ajunga un „brand” in lumea bloggingului – sa fie cautati dupa numele blogului sau al domeniului, probabil ca nu sunt prea interesati de rezultatele motoarelor de cautare. Acestia nazuiesc ca, prin promovarea brandului lor sa devina atat de cunoscuti in blogging, incat vizitatorii sa fie de pe trafic direct sau de prin site – urile unde ei isi promoveaza blogul – retele de socializare, presa online, alte bloguri etc. Un exemplu in acest sens este Chinezu – sa zicem.

Acesti bloggeri pot avea un blogroll lung cat strada mea. Nu ii intereseaza sa fie rankati pe un anumit cuvant de cautare. Pe numele domeniului vor fi intotdeauna primii. Nu ii preocupa prea tare daca impart autoritatea blogului cu inca alte 10 – sau mai multe – linkuri externe.

Daca, insa, vreti sa fiti rankati pe unul sau mai multe cuvinte de cautare, atunci trebuie sa aveti grija cat de multe linkuri aveti in blogroll si catre cine duc aceste linkuri. De foarte multe ori Google a penalizat site -urile care dadeau linkuri catre alte site – uri „neagreate”, de genul poker. Un numar mare de linkuri in blogroll va scadea considerabil „puterea” linkurilor externe pe care le are blogul vostru.

Un exemplu usor de inteles : sa presupunem ca aveti 100 de linkuri externe dofollow. Aceste linkuri va confera o anumita autoritate si va transfera un anumit link juice. Este usor de inteles ca daca impartiti asta cu 5 linkuri din blogroll nu este totuna cu a imparti cu 20 de linkuri din blogroll. Cu cat blogrollul vostru este mai lung, cu atat veti avea sanse mai mici sa fiti rankati pe prima pagina pe anumite cuvinte de cautare.

Nu spune nimeni sa nu adaugati linkuri in blogroll. Sfatul meu este sa pastrati o moderatie in toate si – cel mai bine – sa puneti nofollow. Veti fi mai castigati.

1 comentariu

Meniu