http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/Sitemap-960x600_c.jpg

Cum să creezi un sitemap


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Sitemap-ul unui site web este similar ca și cuprinsul unei cărți. Sitemap-urile sunt importante deoarece ghidează surferii web de la un punct la altul al site-ului. Cu un sitemap se economisește timpul surfer-ului. De asemenea, motoarele de căutare tânjesc după sitemap-uri și ajunși în sitemap, motorul de căutare caută un anumit cuvânt cheie sau o frază pentru a ajuta surfer-ul web să găsească ceea ce caută. Dacă ai un sitemap, o hartă a site-ului, cu siguranță poți fi găsit ușor atunci când surfer-ul caută ceva.

Crearea unui sitemap, cu tehnologia din ziua de azi, este relativ mai ușoară decât înainte. Nu mai trebuie să fii un guru în programare pentru a crea un sitemap. O cale aproape ușoară prin care poți creea un sitemap este să ai notepad și răbdare. Iată cum să creezi un sitemap:

Creearea listei în notepad

Nu trebuie neapărat să fie un notepad. Orice program de procesare text e bun. În primul rând, asigură-te că scrii toate părțile și piesele site-ului tău. Include toate paginile și toate link-urile care le are site-ul. Tot ceea ce creezi este exact ca listarea conținutului unei cărți. Începe cu un proiect în primul rând. Fii sigur că nu ratezi nimic în drumul spre a realiza sitemap-ul.

Creează o nouă pagină în site/blog pentru sitemap

Poți introduce sitemap-ul pe una din paginile site-ului/blog-ului tău sau poți crea o pagină nouă specială pentru sitemap. Acolo vei introduce toate titlurile paginii și link-urile paginilor care fac referință.

Creează un link pentru sitemap

Creează link-ul de referință pentru sitemap pe prima pagină a site-ului/blog-ului, astfel încât vizitatorii pot vedea imediat și să fie redirecționați în mod corespunzător.

Verifică-ți munca ta

Este important să-ți validezi funcționalitatea link-urilor create în sitemap. Testează fiecare link și text și vezi dacă ai o eroare, asigură-te că remediezi problemele cu precizie, în caz că există. Aleargă prin fiecare pagină pentru a te asigura că toate sunt contabilizate.

Munca ta în online

Introdu sitemap-ul acum în browser live și verifică-l. Acesta ar trebui să funcționeze perfect. Erorile ar trebuie să fie minime sau să nu existe deloc din moment ce deja le-ai verificat pe plan local.

Etapele pe care ți le-am prezentat mai sus sunt pentru a vă crea sitemap-ul manual. Există și metode prin care-ți poți creea sitemap-ul mai ușor prin programe/plugin-uri, care va face acest lucru pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să inserezi link-ul site-ului/blog-ului și-ți va crea sitemap-ul prin apăsarea unui buton.

Harta site-ului (sitemap) este vital pentru un site/blog.

Meniu

%d blogeri au apreciat: