• Acasa
  • Seo
  • CUM SA OPTIMIZEZI BLOGUL – PARTEA I
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/07/Cum-sa-optimizezi-blogul--960x600_c.jpg

CUM SA OPTIMIZEZI BLOGUL – PARTEA I


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

SEO on – page este primul lucru cu care trebuie sa incepeti. Ce inseamna asta? Ca, inainte de a va uita la linkurile externe, trebuie sa aveti atat prima pagina cat si paginile interne – categorii, taguri, articole – foarte bine optimizate. Cum sa faceti acest lucru?

1. Folositi o platforma de blog care va usureaza aceasta munca de optimizare on – page. Din acest punct de vedere platforma wordpress este mult mai performanta decat blogspotul – de aceea o si folosim pe Ebloguri.  Cei care au bloguri pe blogspot au un mare dezavantaj fata de cei care au un blog pe wordpress din acest punct de vedere.

2. Folositi plugin – urile de SEO despre care vorbeam in articolul scris acum ceva timp despre Yoast si All in One Seo Pack Scrieti descriere si keywords pentru toate paginile blogului vostru, incepand de la prima pagina si pana la taguri. Google va aprecia faptul ca meta tagurile title, description si keywords sunt completate si nu sunt niste meta taguri goale. Acesta este un punct in plus pentru voi.

3. Optimizati-va imaginile de pe blog – este un lucru despre care iarasi am scris intr-un articol, acum ceva vreme. Blogul vostru nu va arata bine in ochii robotilor de la google daca imaginile nu au tagul „alt”, asa ca adaugarea acestuia este iarasi un punct in plus pentru voi.

4. Evitati, pe cat posibil, sa aveti un numar foarte mare de linkuri externe pe blogul vostru. Este greu sa controlezi ce se intampla cu un blog caruia ii dati un link – in blogroll sau in vreun articol si acesta poate oricand sa devina un blog penalizat din diferite motive. Faptul ca oferiti linkuri catre un blog sau un site „bolnav” nu va fi vazut deloc bine de catre Google. Acelasi lucru se intampla si in conditiile in care oferiti linkuri catre bloguri sau site – uri „neagreate” – veti pierde destul de mult din aceasta cauza.

5. Simplificati navigarea pe blogul vostru – Google iubeste blogurile in care poate ajunge la orice pagina cu un singur click. Evitati crearea de subcategorii si faceti acest lucru doar daca este absolut necesar.

6. Google apreciaza „legarea” articolelor relevante prin linkuri, de aceea, atunci cand scrieti un articol nou puteti adauga un link catre un articol mai vechi, dar care are legatura cu primul. Acest lucru este vazut ca fiind „user friendly” – sau mai pe romaneste – un ajutor pentru useri de a gasi continut relevant cu ceea ce au cautat.

Acestea ar fi principalele aspecte care, daca sunt respectate, va pot oferi un mare plus in ochii gigantului Google. Intr-un articol viitor vom scrie si despre optimizarea off – page si despre vizibilitatea voastra in lumea online.

Meniu