• Acasa
 • Blog
 • Cum să răspunzi la comentariile negative de pe blog
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/troll-960x600_c.jpg

Cum să răspunzi la comentariile negative de pe blog


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Din păcate, în cazul în care blogul tău este vizibil pentru public, va veni probabil o zi când cineva va publica un comentariu nepoliticos, ofensator, sau inadecvat la unul dintre articolele de pe blogul tău. Sau va veni ziua când cineva va publica pe alt blog/site ceva negativ despre tine. Oamenii pot fi foarte răutăcioși, atunci când se ascund în spatele anonimatului de pe Internet.

De fapt, unii oameni își petrec timpul prin a publica comentarii ofensive pe bloguri și forumuri pentru nici un alt motiv, decât pentru a incita dramă. Aceste persoane sunt denumite în continuare troli – cu cât îți petreci timpul mai mult online, șansele să întâlnești astfel de persoane vor crește.

În timp, vei fi capabil să recunoști trolii și să identifici rapid comentarii care nu adaugă nicio valoare conversației respective – aceste mesaje negative sunt pur și simplu menite să jignească oamenii. Le poți șterge rapid sau le poți marca ca spam pe propriu blog, dar ce se întâmplă atunci când cineva publică ceva negativ despre tine sau blogul tău pe un site/blog pe care nu-l poți controla?

Uneori, un comentariu negativ ar putea fi opera unui troll flagrant, dar alte ori, ar putea fi opera unei persoane care nu este de acord cu tine într-un mod plin de ură, sau ofensator. Uneori, oamenii s-ar putea să publice informații despre tine care pur și simplu nu sunt adevărate. Există trei moduri prin care poți răspunde la aceste comentarii negative pentru a îți asigura reputația în online ca fiind una pozitivă și care-ți va reflecta tipul de personalitate pe care dorești să o cultivezi în activitățile online. Aceste trei opțiuni sunt descrise în detaliu mai jos.

Ignoră comentariile negative

Este esențial să nu reacționezi instantaneu la comentariile negative. Oferă-ți întotdeauna ceva timp de reflectare asupra comentariului. Nu încerca să fii impulsiv! Află dacă comentariul respectiv este din partea unui „troll” evident. A fost comentariu publicat pe blogul tău sau pe un alt blog/site/forum care nu are niciun trafic? Introdu url-ul site-ului în caseta de căutare de la Alexa.com sau Compete.com pentru a determina popularitatea blogului respectiv. În cazul în care nimeni nu vizitează blogul respectiv, atunci cel mai bun curs de acțiune este de a ignora comentariile negative – ele vor dispărea rapid.

Citeste si...   Despre traficul pe blog.
Răspunde la comentariile negative

În cazul în care un comentariu negativ despre tine sau blogul tău este publicat pe propriu blog sau pe un blog popular, atunci ar trebui să răspunzi la el. Nu fii prea defensiv! În schimb, angajează-te în discuții cu persoana care a publicat comentariul original și întreabă-l cum poți face lucrurile mai bune, rezolvă problema lor, sau schimbă percepția lor despre tine și blogul tău. Acest tip de transparență este salutat de cei mai mulți oameni și arată că ești dispus să admiți greșelile tale și ești dispus să le rezolvi. Pe de altă parte, în cazul în care cineva publică ceva care este neadevărat despre tine sau blogul tău, oferă informații corecte într-un ton profesional și prietenos. Nu ataca din nou! Acest tip de comportament defensiv nu va ajuta reputația ta în online.

Îngroapă comentariile negative

Uneori, un comentariu negativ poate cauza probleme pentru reputația ta în online, deoarece arată continuu în căutări de cuvinte cheie legate de pe site-uri, cum ar fi Google. Acestea sunt momentele în care ar trebui să depui efort considerabil în a îngropa comentariile negative. Publicarea articolelor pe bloguri populare și cu autoritate și influență în mediul online poate dezvolta relații puternice pentru tine și te va ajuta să-ți răspândești autoritatea prin conținut unic și de calitate. Prin aceste eforturi depuse, vei îngropa comentariile negative în rezultatele de căutare și vei aduce la suprafață rezultate mai pozitive și precise pentru tine.

3 Comentarii la articol

 • Adelina on Mar 18, 2016, 08:42:48

  Diplomatia e intotdeauna cea mai buna cale 😀

  Raspunde lui Adelina
 • Andra on Mai 20, 2016, 13:28:39

  De mare ajutor articolul. Mă confrunt cu astfel de comment-uri și pe paginile de Fb pe care le administrez. Cel puțin ultimele 3 dăți, tot am primit comentarii negative. Încerc să răspund politicos dar uneori îmi vine să le șterg (deși, în măsura posibilit. mai plătesc pt vizibilitate). Asta e, ne confruntăm oriunde cu natura umană. 🙁

  Raspunde lui Andra

Meniu