http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/02/De-ce-contează-cu-adevărat-Google--960x600_c.png

De ce contează cu adevărat Google+


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Google+ a crescut masiv din 2011, anul în care a fost creat și este deja numărul 2 ca fiind cea mai mare rețea de socializare după Facebook, numărând 300 de milioane de utilizatori activi. În ciuda creșterii din acești ultimi trei ani, mulți utilizatori consideră că este dificil de utilizat, alții nu sunt nici măcar conștienți de prezența sa, iar unii cred că rețelele sociale disponibile sunt mult mai adecvate pentru nevoile lor, încă nu se știe întregul potențial.

Există mai multe rețele sociale disponibile, utilizate fie pentru scopuri similare sau total diferite. Cea mai populară rețea de socializare, de departe, este Facebook, urmat de Twitter, LinkedIn, Pinterest și Foursquare. Deci, de ce ar trebuie să ia cineva în considerare Google+? Este foarte util? De ce contează cu adevărat?

De ce ar trebui să utilizeze cineva Google+

Google+ este o rețea socială excelentă, cu multe aplicații și perspective enorme, deoarece este deținut de Google. Este un instrument puternic nu numai pentru utilizatorii medii, dar și pentru profesioniștii din toate sectoarele de domenii. Diferența de bază din alte rețele sociale, este faptul că pune mare accent pe interesele utilizatori. Un utilizator care este pasionat de șah poate găsi alte persoane care iubesc, de asemenea, șahul, pot să participie la conversații relevante sau pot avea informații cu privire la cota de joc.

În ciuda faptului că interfața sa nu este foarte prietenoasă, Google+, are trei avantaje majore distincte:

Comunitățile

Comunitățile sunt părțile cele mai dinamice din Google+ și în zilele noastre există mai mult de 100.000 de comunități. Comparativ cu alte grupuri/forumuri au multe avantaje. Fiecare utilizator poate crea comunități sale sau să participe la alte comunități deschise/închise atât timp cât el este acceptat. Comunitățile sunt întotdeuna pentru un anumit subiect. Membrii lor pot discuta despre interesele lor comune, pot pune întrebări, pot adăuga comentarii și să fie la curent cu tendințele actuale. De exemplu, o comunitate de dezvoltatori Python adaugă mesaje relevante pentru interesele membrilor săi. Există, de asemenea, categorii în care posturile sunt catalogate, astfel încât un utilizator poate urmări separat fiecare informație. Dacă există un utilizator care încalcă drepturile unei comunități el va fi pedepsit în consecință.

Hangouts

Hangouts permite utilizatorilor să efectueze conferințe video live cu până la zece persoane, precum și transmitea în direct. O astfel de utilizare poate fi stocată pentru referințele viitoare la Youtube. Hangouts nu este folosit doar pentru comunicare între prieteni. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru conferințe de presă, interviuri la locurile de muncă, servicii pentru clienți, clase de elevi și alte programe.

SEO

Conform unor studii recente, cel mai important semn care-l oferă Google în Social Media este butonul de +1 și share-uit. Google Autorship permite multor ziariști să-și lege blogurile,site-urile personale cu profilul lor în Google+. În conformitate cu toate studiile recente, Google Plus ar putea crește rata de click pe pagină și poate avea o prezență puternică în SERPs.

Google+ este necesar, într-adevăr

Este evident, Google+ este o rețea socială subestimată. Creatorul său, încearcă să-l promoveze prin toate mijloacele, în scopul de a sparge monopul de Facebook, și să aibă partea sa de piață în Social Media. După câteva eforturi fără succes cu Google Wave și Google Buzz, se pare că Google a învățat în cele din urmă din propriile sale greșeli și a găsit o modalitate de a intra în arena Social Media. Cele mai puternice arme ale Google+ este Hangouts cu capacitățile lor impresionante, Comunitățile din Google+, și, în final potențialul SEO.

Toate cele menționate mai sus, precum și faptul că Google oferă mai multe servicii importante și folositoare, cum ar fi motorul de căutare, Gmail, Google Drive, Google Analytics, Google Maps și Google Earth, printre altele, mulți specialiști cred că Google+ va reuși în curând să devină cea mai mare rețea socială, oferind cea mai bună experiență utilizatorului.

Meniu