• Acasa
  • Blog
  • De ce unele avioane se prăbușesc înainte să își ia zborul?
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/09/526a3bcdfb9893c3212de584b5a37e23_large1-960x600_c.jpg

De ce unele avioane se prăbușesc înainte să își ia zborul?


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Cu siguranță cunoașteți cel puțin o persoană care începe cu entuziasm un proiect, acest entuziasm scăzând treptat, ajungând mai apoi să găsească tot felul de pretexte, mai mult sau mai puțin plauzibile, pentru a renunța.

Uneori teama, alteori lipsa de curaj, sau chiar influența negativă a celor din jur ne pot face să renunțăm, să ne tăiem aripile și să ne prăbușim înainte de a reuși să zburăm. Dacă teama sau lipsa de curaj sunt trăiri perfect normale, influența negativă a celor din jur este ceva ce trebuie evitat. Când cineva îți spune că nu poți, se referă defapt la faptul că el nu poate și instinctiv îți transmite și ție această neputință/teamă a sa. Nu întotdeauna oamenii care te trag înapoi sunt oameni răi sau invidioși. Poate fii vorba și de persoane care îți vor binele, însă perspectiva lor asupra binelui este una nu tocmai potrivită pentru tine. De aceea, este bine să ne îndepărtăm de orice lucru sau persoană care ne-ar putea împiedica sau încetini progresul.

Cam așa se întâmplă din păcate și în cazul blogurilor. Vedem o grămadă de oameni(sau uneori nici nu îi vedem la cât de repede dispar), doritori să devină bloggeri, își fac un blog, iar în primele zile postează cu entuziasm 2-3 articole pe zi, fiind mândri de ei și crezându-se mari scriitori.

Citeste si...   Scrie-ți opinia ta pe blog

Însă după câteva zile, dispar brusc, blogul lor devenind pustiu sau dispărând de tot.

De ce? Oare, nu mai au nimic de spus? Adevărul este că, după ce ți-ai făcut blog, începi să ai impresia uneori că ,,trebuie să scrii”, iar acest lucru te face să îți piară tot cheful. Aceasta este însă o perspectivă greșită. Nu ,,trebuie” să scrii. Doar pentru că ai un blog citit de alții, nu înseamnă că scrii pentru ei. Când începi să scrii un articol, trebuie să te detașezi de tot ce e în jurul tău și să nu te gândești la ce le-ar plăcea altora să audă, sau la cine îți va citi blogul. Cele mai frumoase articole sunt cele scrise din inimă, fără să cauți pe google cele mai interesante subiecte. Nu trebuie să te temi de recenziile negative. Fiecare om are dreptul la propria sa opinie, iar tu nu trebuie să lași acest lucru să te descurajeze.

Fii sincer, natural și cât se poate de subiectiv. In fond, e blogul tău! Însă cel mai important, fii ambițios. Scuze de genul ,,Nu am timp/inspirație sau scrisul nu e de mine” sunt doar niște pretexte nefondate. În articolul de mâine vă voi oferi o noua perspectivă asupra scuzelor de gen ,,Nu am timp./Nu pot.”

 

Meniu

%d blogeri au apreciat: