http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/09/Despre-traficul-pe-blog-960x600_c.jpg

Despre traficul pe blog.


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Am spus nu demult că un blog se poate transforma într-o „mașina de făcut bani”. Am vorbit despre principalele metode de a aduce bani pe el și am și enumerat câteva dintre cele mai populare modalități (ADSense, promovarea de brand-uri, vânzarea de spațiu publicitar etc.).

Însă nu oricine poate să aplice aceste metode. Mica marea problemă a majorității blogurilor este aceea că le lipsește traficul necesar pentru a face bani serioși din blog. Ratele de conversie, indiferent ce tip de produs promovezi sunt mici, 1% fiind considerată o rată bună. De aceea, fără un blog care să aibă un trafic decent nu vei putea niciodată să îți construiești acea „mașină de făcut bani”.

În primul rând, e important să scrii regulat pe blog. Nu mai vorbesc că informația trebuie să fie de calitate, și chiar te rog să revii asupra articolelor mai vechi, din când în când, pentru a o aduce la zi și pentru a adăuga completări. Dacă intri puțin pe Google Analytics și vezi care din paginile tale au fost accesate cel mai des în ultima vreme, vei ști cu care din ele să începi să le îmbunătățești conținutul.Desigur, la baza traficului organic stau link-urile de pe alte site-uri pe al tău, așa că o bună parte din eforturi trebuie să se concentreze în această direcție. Comentarea pe forumuri și scrierea de articole de tip guest post sunt printre cele mai populare metode.

Citeste si...   Vezi cum un cititor îţi utilizează blogul

De asemenea, activitatea social media este benefică rezultatelor organice, motiv pentru care îți recomand să îți promovezi conținutl și pe acestea.

Facebook-ul merge cel mai bine la noi însă, dacă ai timp, poți să te promovezi și pe alte site-uri de socializare, precum Twitter, Google+, Tumblr sau Pinterest. Pinterest este, apropo, o sursă excelentă de a aduce trafic în nișele care se bazează foarte mult pe conținut vizual, adică, mai pe românește, pe imagini. Includ aici nișele de fashion și de design interior, ca să dau doar câteva exemple.

Nu în ultimul rând, să ai propriul tău produs, fie el informațional sau fizic, e un mare plus. Dacă scii o carte, lumea te va băga mai mult în seamă, îți va da mai ușor like la articole. Pe scurt, îți va crește reputația. Ca să nu mai vorbesc că marjele de profit sunt mai mari la produsele proprii decât dacă ai fi doar un afiliat.

Meniu