• Acasa
  • Blog
  • Dezvoltă un calendar editorial pentru blog-ul tău
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/08/Calendar-Image-1524x975-960x600_c.jpg

Dezvoltă un calendar editorial pentru blog-ul tău


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Data trecută, toată treaba a fost să-ţi petreci timpul venind cu idei înainte de a avea nevoie de articole. Făcând acest lucru vei scăpa de presiunea care este aplicată de „brainstorming” şi după un timp, totul vi se va părea normal, va fi reflexul tău în blogging atunci când vrei să scrii un articol.

Sarcina de astăzi este de a lua lista de 10 idei create ieri şi să planificaţi scrierea de articole pentru săptămâna viitoare. Am încercat să fac acest lucru pentru fiecare dintre blog-urile mele, de obicei duminica seara sau luni dimineaţa planific articolele viitoare când vor fi scrise şi publicate pe blog-urile mele.

Sarcina de astăzi este de a dezvolta un program de publicare sau un calendar editorial. Dacă ai deja unul, fantastic – acum ar fi un moment bun să revizuieşti şi să adaugi ideile pe care le-ai creat ieri. Dacă nu ai deja un program de publicare sau calendar editorial, uite aici un exemplu de calendar pe care-l am eu.

Cum dezvolt un calendar editorial săptămânal

1. Calculează cât de multe articole doreşti să publici în săptămâna care vine pe blog-ul tău.

2. Configurează un document Word cu o foaie de calcul sau un tabel care are căsuţe goale (slot-uri) pentru fiecare articol în parte, precum şi data şi ora în care trebuie să publici articolul pe blog.

3. Ia lista de idei pe care ai făcut-o în „brainstorming”, şi pune-le în căsuţele goale (slot-urile) din tabel.

4. Pentru fiecare articol pe care îl ai în căsuţele goale, scrie o propoziţie sau două despre ce este vorba (aşa eşti capabil să-ţi aminteşti mai târziu despre ce trebuie să scrii).

Planul acesta de a configura un calendar editorial nu este întotdeauna reflectat cu modul în care îţi vin ideile pentru articolele viitoare. Stilul meu de blogging este mai mult fluid, şi am tendinţa de a adăuga noi articole în amestec, reordona articole, şi să extind articole unice în serie în zilele care trec.

Cu toate acestea, acest exerciţiu este fantastic pentru că în fiecare săptămână am o „valoare” şi idei de expus pe blog şi este un mic „impuls” pentru degetele mele. Iar pentru tine este la fel de folositor ca orice alt ghid expus în „Tehnici de promovare”.

Foloseşte-te de acest ghid şi vei avea un timp mai bun dedicat blog-ului şi vieţii tale personale.

Meniu