• Acasa
  • 2.0
  • Egalitate pe „felie” de internet
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/Egalitate--960x600_c.jpg

Egalitate pe „felie” de internet


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Încep printr-un exemplu care sper că va arăta absolut tot ce este de spus despre titlu.

Să spunem că tu deţii un website destul de interesant, website foarte popular, atât pentru conţinut, cât şi pentru faptul că poate tu spui lucrurilor pe nume. Şi, să spunem că într-o zi eşti nevoit, pentru a anunţa anumite persoane despre ceva ce poate îi interesează, ceva legat de o anumită firma de internet sau o anumită persoană publică, persoană ce deţine o influenţă destul de mare. Normal că toţi cei afectaţi se vor supăra pe tine şi, în secunda doi, te poţi trezi cu site-ul interzis pe o anumită reţea de internet sau într-un anumit stat. Îţi convine acest lucru? Dar celor care te citeau? Nu prea cred..

Sau mai simplu, să spunem că tu comercializezi un anumit produs printr-o firmă de curierat care este folosită şi de un „rival” de pe piaţă, mult mai influent şi cu mai multe vânzări. Ţi-ar plăcea să auzi că nu te mai accepta acea firmă de curierat doar pentru că cei de la firma rivală au plătit cumpărarea unei noi maşini specială pentru livrările firmei respective? Nici mie nu mi-a conveni aşa ceva.

Citeste si...   Greseli comune pe care le poti evita - Wordpress

Ei bine, cam aceeaşi chestie se întâmplă, aproape zilnic, pe internet. Zeci de site-uri sunt blocate pe anumite reţele de internet, doar pentru că acestea reuşeau să supere pe cineva.

Fiecare utilizator de internet are dreptul să acceseze orice pagină de internet şi, el singur, are dreptul, în acelaşi timp, să blocheze sau nu anumite site-uri web, dar doar pe propriul calculator sau pe propria sa serie calculatoare, nimeni nu ne poate spune ce avem voie şi ce nu avem voie să accesăm sau să vedem pe internet!

Meniu

%d blogeri au apreciat: