• Acasa
  • Seo
  • FACEM SEO PENTRU MOTOARELE DE CĂUTARE SAU SCRIEM PENTRU CITITORI? CUM E MAI BINE?
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/02/seo-960x600_c.jpg

FACEM SEO PENTRU MOTOARELE DE CĂUTARE SAU SCRIEM PENTRU CITITORI? CUM E MAI BINE?


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

SEO, sau Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de căutare), este un “fenomen”. Mulţi proprietari de site-uri pierd de nenumărate ori ore întregi pentru modificarea site-urilor, adăugând conţinut bogat de cuvinte cheie, şi pentru obţinerea de backlink-uri, astfel încât site-ul lor să aibă un rang superior în motoarele de căutare.

Este adevărat că peste 90% persoane de pe net folosesc motoarele de căutare pentru a vizita site-uri regulat, dar ar trebui ca webmasterii şi designerii să construiească un site pentru motoarele de căutare, sau pentru vizitatorii lor?

Răspunsul la această întrebare este că, atunci când construiţi un site, nu vă orientaţi către crawalere şi motoare de căutare, vă orientaţi către persoane şi vizitatori umani. Prin urmare, ar trebui să construiţi un site web pentru oameni, nu pentru motoarele de căutare. Întregul scop de a crea un site web este, astfel încât să puteţi obţine trafic. Fără traifcun site web este lipsit de valoare.

Nu contează câte caracteristici şi cât de funcţional este site-ul, fără trafic, design-ul şi funcţionalitatea nu contează. Deşi motoarele de căutare pot ajuta cu traficul, site-urile web, care sunt concepute pentru motoarele de căutare, nu sunt de multe ori concepute pentru vizitatorii umani şi tot acest trafic pe care site-ul web îl deţine el va deveni lipsit de valoare. Vizitatorii vor vizita site-ul şi apoi, în curând, ei nu o să se mai întoarcă înapoi. Întoarcerea vizitatorilor este critică pentru succesul oricărui site .

Citeste si...   16 tipsuri SEO

Unii webmasteri au tendinţa de a umple cu tone de cuvinte cheie în meta tag-uri; această practică este foarte proastă şi cât de curând site-ul va intra în “blacklist”. Mai mult decât atât, această tehnică “black hat seo” nu beneficiază de utilizatori.

Prin urmare, atunci când se construieşte un site, ar trebui construit pentru vizitatori reali. Dacă vă creaţi un site unde conţinutul este creat pentru ca oamenii să citească şi este bine scris, şansele să obţineţi mai mulţi vizitatori creşte rapid. Cu cât mai multe persoane care vă vizitează şi vă “link-ează” (link către site-ul tău), cu atât site-ul devine mai popular şi natural, iar acesta va fi clasat mai sus în motoarele de căutare. Dacă vă construiţi site-uri web pentru oameni, traficul va creşte şi căutările în topul motoarelor de căutare vor creşte şi ele.

Prin urmare, cel mai bun mod de a construi un site web de succes este să-l construim pentru oameni şi să-i permitem site-ului să urce în topul motoarele de căutare în mod natural.

În concluzie, mai puţin SEO şi mai multă valoare destinată oamenilor.

Meniu

%d blogeri au apreciat: