• Acasa
  • Pub
  • Ghiozdanele și siguranța elevilor
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2018/08/ab1a3e607901b6dfcfcd0c9ecd96c30e1530530958-960x600_c.jpg

Ghiozdanele și siguranța elevilor


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Există ghiozdane de toate dimensiunile, culorile, materialele și formele. Acestea ajută copiii de toate vârstele să-și exprime propriul stil personal. Și când sunt folosite în mod corespunzător, sunt incredibil de practice.

Majoritatea ghiozdanelor au mai multe compartimente care îi ajută pe elevi să se organizeze bine în timp ce își cară cărțile și caietele de acasă la școală și înapoi. În comparație cu gențile de umăr sau gențile tip poștaș, ghiozdanele sunt mult mai potrivite pentru elevi, deoarece mușchii puternici ai spatele și mușchii abdominali suportă greutatea acestora.

Când sunt folosite corect, greutatea din ghiozdane este distribuită uniform pe corp, iar durerile de umăr sau de gât apar mai rar decât în cazul copiilor care folosesc o geantă sau o servietă.

Pe cât de practice sunt ghiozdanele, pe atât de ușor pot provoca probleme la nivel muscular și la nivelul articulațiilor. De asemenea, ele pot provoca dureri de spate dacă sunt prea grele sau sunt utilizate incorect.

Probleme pe care ghiozdanele le pot crea

Multe lucruri pot cauza dureri de spate – cum ar fi sportul sau exercițiile fizice, o poziție proastă în timpul statului pe scaun și perioadele îndelungate de inactivitate. Dar unii copii au dureri de spate pentru că sunt nevoiți să care cărți, rechizite școlare și obiecte personale toată ziua.

Medicii și fizioterapeuții recomandă copiilor să nu care mai mult de 10% până la 15% din greutatea corporală în ghiozdanele lor. Dar mulți cară mult mai mult de atât. Atunci când un ghiozdan greu este plasat incorect pe umeri, forța greutății poate trage un copil înapoi. Pentru a compensa, copilul se poate apleca înainte sau își poate arcui spatele. Acest lucru poate face compresia coloanei vertebrale nefirească, ducând la dureri de umăr, gât și spate.

Copiii adesea își poartă ghiozdanele pe un singur umăr, pentru că ei cred că arată mai bine sau li se pare mai ușor. Când îl poartă astfel, ei sunt nevoiți să se încline într-o parte pentru a compensa greutatea în plus. Acest lucru poate duce la apariția de dureri de spate, atât în partea inferioară, cât și superioară. În plus, elevii își pot întinde umerii și gâtul.

Folosirea necorespunzătoare a ghiozdanului poate duce, de asemenea, la o poziție proastă. În plus, ghiozdanele cu bretele strânse, înguste, care apasă pe umeri, pot afecta circulația și nervii. Aceste tipuri de bretele pot duce la furnicături, amorțeală și slăbiciune în brațe și mâini.

Ghiozdanele voluminoase sau grele nu provoacă doar leziuni la spate. Există și alte aspecte legate de siguranță care trebuie luate în considerare:

Copiii care cară ghiozdane mari nu sunt conștienți de cât spațiu ocupă acestea și pot lovi pe alții cu ele atunci când se întorc sau se deplasează prin spații strâmte, cum ar fi culoarul unui autobuz școlar.

Cărarea unui ghiozdan greu îi pune în dificultate pe copii, existând riscul ca aceștia să cadă, în special pe scări sau în alte locuri în care un ghiozdan poate face un copil să-și piardă echilibrul.

Achiziționarea unui ghiozdan sigur

În ciuda problemelor lor potențiale, ghiozdanele sunt excelente atunci când sunt utilizate corespunzător. Înainte de a cumpăra unul, trebuie luat în considerare modul în care este fabricat acesta:

– ghiozdanul trebuie să fie ușor: trebuie achiziționat un ghiozdan care să nu adauge un plus de greutate când copilul îl umple cu rechizite. De exemplu, ghiozdanele de piele sunt frumoase, dar cântăresc mai mult decât ghiozdanele din polyester.

-ghiozdanul trebuie să fie prevăzut cu două bretele de umăr late, căptușite. Bretelele care sunt prea înguste pot răni umerii.

– ghiozdanul trebuie să aibă spatele căptușit. Acesta nu numai că oferă un confort sporit, dar protejează copiii care ar putea fi răniți de diverse obiecte sau margini ascuțite (creioane, rigle, caiete etc.)

-compartimente multiple. Acestea ajută la distribuirea greutății în ghiozdan.

Astfel de ghiozdane se găsesc în permanență pe Mykitty.ro, magazinul de unde se pot face întotdeauna cumpărături fără griji, deoarece produsele sunt de cea mai bună calitate, iar prețurile sunt foarte bune. În plus, în acest magazin există mereu promoții interesante de care este bine să profitați.

Odată ghiozdanele achiziționate, copiii ar trebui sfătuiți să le folosească în mod inteligent. Aceștia este bine să folosească toate compartimentele lor, să pună obiectele grele precum cărți și caiete în centrul ghiozdanelor pentru o mai bună distribuție a greutății.

Spor la cumpărături vă dorim!

Meniu