http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/01/masina-inchiriata-960x600_c.jpg

In vacanta cu o masina inchiriata


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Acum ca m-am intors din concediul prelungit cu ocazia Sarbatorilor de iarna pot sa va povestesc mai in detaliu cum a fost experienta mea, unica, pentru moment cu o masina de inchiriat.

Pentru inceput trebuie sa fiti foarte atenti la ce firma alegeti sa apeleti pentru a inchiria o masina. Va zic asta deoarece am dat pe Google inchirieri auto bucuresti si mi-au aparut o gramada de firme despre care nu auzisem niciodata in viata mea. Drept urmare, dupa ce v-au aparut o multume de firme care inchiriaza masini mai documantati-va un pic despre ele.

Fie ca e vorba de un circuit turistic al unei anumite regiuni, fie pur si simplu ai multe bagaje si o familie destul de mare sau calatoresti cu prietenii, nicicand nu poti fi mai eficient in ceea ce priveste timpul alocat transportului ca atunci cand iti pui la punct singur orarul. Cu alte cuvinte, e bine sa pleci la drum cu autoturismul propriu, dar daca nu detii unul, cel mai recomandat este sa inchiriezi cat timp esti plecat in vacanta.

Atunci cand alegi sa inchiriezi o masina trebuie avute in vedere cateva elemente importante. Numarul pasagerilor si volumul bagajelor vor influenta din start dimensiunea autoturismului ales, astfel pentru un grup de cel putin 3 persoane cu bagaje medii sunt excluse din start modelele din clasa mini, in defavoarea celor din clasa medie, medie compacta si automat a celor de teren.

Citeste si...   (P) RCA la îndemâna tuturor

Pentru ca cele mai multe vacante presupun cel putin doua drumuri relativ lungi, la dus, respectiv la intors si mai putina deplasare urbana, pana in ultimii ani era indicat ca autoturismul de inchiriat sa fie alimentat cu motorina. Evolutia tehnica a eliminat insa aceste discrepante, astfel incat diferentele intre propulsoarele pe benzina si cele diesel sunt in ziua de azi extrem de mici, de multe ori insesizabile, astfel incat alegerea se va baza de cele mai multe ori pe simpla preferinta a soferului.

Tinand cont de cele prezentate mai sus, noi am ales sa plecam in vacanta cu un Renault Trafic 8+1 inchiriat de la AMS Rent a Car, una dintre cele mai de incredere firme de masini de inchiriat. Pretul masinii a fost undeva la 70 de euro pe zi insa s-au meritat din plin banii. Atunci cand cei de la AMS Rent a Car mi-au adus masina, mi-au adus-o cu rezervorul full, asigurarile, ITP, rovinieta, reviziile, tot la zi . Ba mai mult, mi-au zis ca daca intampin probleme pe parcursul vacantei imi ofera suport tehnic, ceea ce foarte putin firme o fac. Iar ca bonus masina era aproape noua, iar starea tehnica si estetica impecabila, ca trebuie sa ne interesam si de siguranta.

Meniu

%d blogeri au apreciat: