• Acasa
  • Seo
  • Linkuri Dofollow vs linkuri Nofollow
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/05/Linkuri-Dofollow-vs-linkuri-Nofollow-960x600_c.jpg

Linkuri Dofollow vs linkuri Nofollow


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Este un lucru stiut in lumea bloggerilor si webmasterilor ca o parte a rankingului unui anumit site sau unei anumite pagini in motoarele de cautare se datoreaza linkurilor externe catre acel site sau catre acea pagina. Iarasi este un lucru stiut ca aceste linkuri externe sunt de doua feluri : dofollow si nofollow. Care este diferenta intre ele si care va ajuta mai mult in obtinerea unui rank mai bun in motoarele de cautare?

Linkuri-Dofollow-vs-linkuri-Nofollow

Pana la aparitia primului Penguin toata lumea era in cautarea unor linkuri dofollow de pe site – uri cu page rank mediu si mare. Dupa cum se stie, linkurile dofollow transfera link juice de la site – ul care il ofera ca link extern, dar si o parte din „increderea” pe care o are. Pentru ca orice link dofollow este, practic, un „vot de incredere” pe care il primeste un site de la alte site – uri.

Dupa revolutia datorata Penguinului, linkurile dofollow puse aiurea au facut mai mult rau decat bine. Mult mai mult de castigat au avut cei care si-au construit un profil de linkuri variat, in care au imbinat linkurile nofollow cu cele dofollow, linkuri catre paginile interne ale unui site combinate cu linkuri catre prima pagina.

Care ar fi concluzia? Pentru a preveni „piata de linkuri” care aparuse pe internet, gigantul Google a scazut foarte mult importanta linkurilor dofollow, chiar daca acestea veneau de pe site-uri cu page rank si autoritate foarte mari. A oferit mai mult credit linkurilor nofollow, venite de pe site -uri de aceeasi nisa, construite in timp si cu diferite cuvinte cheie – despre acest lucru voi vorbi intr-un articol viitor.

Asa ca sfatul meu ar fi sa imbinati linkurile nofollow cu cele dofollw si sa le construiti in timp, in asa fel incat profilul vostru de linkuri sa fie unul natural, nu unul facut pentru a manipula rezultatele de pe motoarele de cautare. In acest fel nu veti avea surprize neplacute !

Meniu