http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/07/Multitasking-și-Legea-lui-Pareto-960x600_c.jpg

Multitasking și Legea lui Pareto


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Câţi nu am fost sau suntem în ipostazele cu timpul insuficient? Că avem nu ştiu câte treburi pe cap, că avem prea multe de făcut şi nu ştim cum cu ce să începem, că nu ştim cu ce să terminăm?

De câte ori nu ai realizat că a trecut ziua şi tu ai observat că nu ai făcut absolut nimic? Că ai stat toată ziua pe facebook, messenger, email, telefon, televizor? Şi mai mult ca sigur, le-ai folosit pe toate în acelaşi timp, având “mulţumirea” că eşti “multitasking” şi uite câte poţi face.

Şi totuşi, cu acest multitasking, orice ai face, parcă nu mai termini niciodată. Mintea este inundată de griji, întrebări, probleme, dileme şi planuri… Se pare că trăim cu ideea că noi suntem multitasking. Nu, nu este adevărat! Noi nu suntem multitasking! În momentul în care începi să funcţionezi astfel, faci scurtcircuit.

Acest lucru îţi poate dăuna. Stres, nemulţumire, neîmplinire, frustrare, eşec, sărăcie, boli etc. Debarasarea de multitasking echivalează cu a fi productiv, în acest articol vorbesc despre productivitate.

O persoană productivă poate avea de câştigat, poate să fie sănătoasă, împlinită, eficientă, mulţumită. Deci trebuie să începi să fii productiv. Să fii productiv înseamnă să fii organizat, să planifici un pic şi să prioritizezi.

Ai auzit de legea lui Pareto?
“80% din efort este responsabil pentru 20% din câştigurile noastre şi 20% din efort este responsabil pentru 80% din câştigurile noastre”. Legea asta este aplicabilă în orice domeniu din viaţa ta.

Meniu