• Acasa
  • 2.0
  • Nu lăsa arhiva blogului să moară
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/09/Nu-lăsa-arhiva-blogului-să-moară--960x600_c.png

Nu lăsa arhiva blogului să moară


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Fiecare articol de pe blog pe care îl scrii este salvat în arhiva blogului, și acele arhive oferă un depozit profund de conținut care poate fi adus înapoi la viață din nou și din nou, într-o varietate de moduri. Nu numai că îți revigorezi conținutul din arhivă, dar oferi conținutului o a doua șansă la viață, dar, de asemenea, economisești și timp și efort. Revigorarea arhivei blogului de obicei durează mai puțin timp și mai puțin efort, decât crearea de conținut complet nou.

Cu alte cuvinte, creezi noi modalități pentru publicul blogului tău să vadă conținutul cel mai bun peste care au trecut de prima dată. Mai jos găsești cinci modalități creative pe care le poți pune în aplicare pentru revigorarea arhivei blogului tău.

Adaugă link-uri către articolele populare în sidebar-ul blogului

Multe aplicații de blogging oferă widget-uri și plugin-uri pe care le poți utiliza pentru a adăuga cu ușurință o listă automată în sidebar cu cele mai populare articole și pagini bazate pe vizualizări și cu cele mai multe comentarii. Poți să creezi, de asemenea, o listă personalizată cu cele mai bune articole pe care le poți pune în widget, astfel încât îți poți actualiza frecvent lista și poți asigura cel mai bun conținut din arhiva blogului. O expunere suplimentară a unui articol interesant care merită să fie citit.

Include link-uri către articole asemănătoare în articolele tale

Multe aplicații de blogging oferă instrumente și plugin-uri pentru a adăuga automat liste de articole asemănătoare la sfârșitul fiecărui articol de pe blog. Aceste articole aferente sunt de obicei găsite în funcție de contextul articolului respectiv. De exemplu, plugin-ul Yet Another Related Post este un plugin gratuit și ușor de instalat pentru WordPress. LinkWithin este un alt instrument terță care adaugă articole aferente, la sfârșitul articolului de pe blog. Ai putea, de asemenea, să creezi o listă personalizată de articole asemănătoare la sfârșitul fiecărui articol în parte.

Include link-uri interne în cadrul articolelor de pe blog

Citeste si...   Tentoria – Despre coincidențe, limite și umanitate

Una dintre cele mai eficiente modalități de a-i da arhivei o nouă șansă la viață este să incluzi link-uri interne în articolele de pe blog. Când scrii articolele noi pe blog, gândește-te ce conținut pe care l-ai publicat în trecut poate fi conținut relevant pentru articolul viitor. Asigură-te că link-urile interne pe care le incluzi în articolele sunt utile – sau ai putea face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de experiența utilizatorului blogului tău.

Reambalează articolele din arhiva blogului

Citește prin arhiva blogului și caută articole despre subiecte pe care le poți transforma într-o pagină de întrebări frecventă sau o pagină de sfaturi și trucuri. Fii creativ cu reambalarea conținutului din arhivă. De exemplu, poți să creezi conținut sezonier cu titlul „în această perioadă a anului trecut”. Încă o modalitate foarte bună pentru a da arhivei blogului tău o a doua șansă la viață este să aduni pagini și articolele care au primit cele mai multe like-uri pe Facebook, Google+, Twitter și așa mai departe pe parcursul lunii trecute, trei luni sau șase luni. Ai putea face acest lucru și cu articolele care au primit cele mai multe comentarii. Creează o pagină nouă spunându-i „Best off” și o actualizezi pe măsură ce publici conținut și mai uimitor.

Reutilizează conținutul din arhiva blogului

Ai posibilitatea să reutilizezi, de asemenea, conținutul din arhiva blogului și să-l poți transforma într-o nouă piesă de conținut. Acesta este un truc popular printre marketing-ul din social media. De exemplu, revizuirea arhivei blogului îți poate oferi șansa să cauți articolele care pot fi compilate și rescrise în ebook-uri. Există mesaje în arhiva blogului tău care ar putea fi folosite ca bază a unui video online sau webinar? Nu este necesar să reinventezi roata. Folosește arhiva blogului ca bază de conținut suplimentar pe care-l poți partaja mai târziu; asigură-te că blogul tu are conținut nou, de asemenea!

Meniu