http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/06/RCA-la-îndemâna-tuturor-960x600_c.jpg

(P) RCA la îndemâna tuturor


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Peste tot în jurul nostru auzim despre importanța deținerii unei asigurări RCA. Asigurarea RCA este cea care se asigură că, în cazul unui accident, vătămatul va fi despăgubit și va acoperii cheltuielile necesare pentru repararea bunului avariat.

Aceste asigurări sunt obligatorii. După expirarea asigurării, proprietarul autovehiculului are la dispoziție 90 de zile să o reînoiască. În caz contrar, riscă să i se suspende înmatricularea vehiculului, dar și alte consecințe, cum ar fi amenzile substanțiale, reținerea permisului de conducere, etc. În cazul în care ai fost prins conducând în timp ce asigurarea ta îți era expirată, riști să primești o amendă între 1000 și 2000 de lei.

Beneficiile aduse de aceste asigurări sunt evidente. În cazul unui accident, nu va mai trebui să vă faceți griji în ceea ce privește daunele produse. În condiții amiabile (care sunt de preferat), e suficient să completați câteva hârtii și ați scăpat de bătaia de cap. Lucrurile se complică puțin în cazul în care nu puteți cădea de comun acord în rezolvarea problemei pe cale amiabilă, în acest caz fiind necesară deschiderea unui dosar. Cu toate acestea, indiferent de situație, este mult mai avantajoasă o asigurare RCA în detrimentul plății din propriul buzunar al daunelor.
De cele mai multe ori proprietarii de autovehicule înțeleg importanța deținerii unei asigurări RCA, nemaiavând nevoie să fie convinși de beneficiile acesteia.

Vă întrebați probabil ce îi determină în acest caz pe deținătorii de autovehicule să nu își reînnoiască asigurările?

Motivul principal pentru care mulți proprietari amână sau vorbesc cu groază și plictiseală atunci când spun ”La sfârșitul lunii îmi expiră asigurarea. Iar trebuie să o înnoiesc!” este timpul, sau mai bine spus, lipsa lui. Dacă în ceea ce privește raportul beneficiu-preț toți sunt de acord că o asigurare, care deși poate că nu este tocmai ieftină, este mult mai rentabilă decât suportarea costurilor din propriul buzunar în cazul unui nefericit accident, nu putem spune același lucru despre statul la coadă. Nimeni nu privește cu entuziasm ideea de a pierde ore în șir la cozi interminabile, nervi întinși la maxim, stat în picioare și în cazul sezonului estival, suportarea unor temperaturi ridicate.

Din fericire, firmele de asigurări au venit cu soluția potrivită pentru cei ce nu au timp, dar nici răbdare (și cred că în această categorie ne încadrăm toți) să încheie o asigurare în modul clasic. E nevoie doar de câteva click-uri și o tastare rapidă pentru a încheia o asigurare  rca online.

Cum procedăm în cazul în care dorim să încheiem o asigurare RCA online?

Încheierea unei asigurări online nu te ajută doar în privința economisirii timpului, ci îți aduce mai multe avantaje.

Primul pas pentru a încheia o asigurare online este să o găsești pe cea mai avantajoasă pentru tine. Cum faci asta? În domeniul online ai posibilitatea de a compara ofertele a diverse companii. Prin intermediul site-urilor online, poți compara tarifele și studia informațiile primite, fiind astfel cu un pas mai aproape de a alege asigurarea potrivită ție.

Odată lămurit acest aspect, poți trece la pasul următor și anume, încheierea propriu-zisă a asigurării. Un alt avantaj pe care îl ai atunci când alegi să faci online această tranzație este faptul că te bucuri de tarife mai mici decât atunci când apelezi la un broker de asigurări. De ce? Ei bine, un broker are de plătit și alte taxe, chirie în cazul în care are închiriat un spațiu pentru sediul său, plus comisionul pe care și-l reține.

În funcție de tipul de asigurare dar și de viteza ta de lucru, vei petrece între 5 și 30 de minute pentru a face tranzacția. Cu siguranță nu se compară cu timpul pierdut în cazul manevrelor clasice. După încheierea asigurării RCA, livrarea ți se va face GRATUIT în maxim 24 de ore, ceea ce constituie încă un avantaj.

După ce ai parcurs toți acești pași, îți poți lua adio de la griji. Mai mult decât atât, prin intermediul programului online de tip reminder, veți fi anunțat cu 7 zile înainte de a vă expira asigurarea. Astfel, nu mai trebuie să vă încărcați memoria pentru a reține date legate de asigurare și nici să vă faceți griji că veți uita să o reînnoiți.

Acestea fiind spuse, în cazul în care sunteți posesorul unui autovehicul și sunteți în căutarea unei asigurări RCA potrivite, cea mai bună alegere este doar la câteva click-uri distanță.

Meniu

%d blogeri au apreciat: