• Acasa
  • Blog
  • Rezolvă o problemă: 7 metode să identifici problemele cititorilor
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/08/Rezolvă-o-problemă1-960x600_c.jpg

Rezolvă o problemă: 7 metode să identifici problemele cititorilor


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Sarcina de astăzi este orientată spre scris. Astăzi, vom rezolva problemele cititorilor. Cei mai de succes bloggeri folosesc această metodă zi de zi, pe blogurile lor.

De ce? Dacă rezolvaţi problemele cititorilor:

  • veţi face o impresie foarte bună.
  • cititorii mai mult ca sigur se vor reîntoarce pe blogul tău.
  • cititorii vor fi înclinaţi să spună altora despre blogul tău.

Cu toate acestea, e un pic mai greu pentru un blogger la început de drum atunci când are puţini cititori sau duce lipsa de cititori.

Sarcina de astăzi este să identifici o problemă cu care cititorii tăi se confruntă şi să o rezolvi pe blogul tău. Mai jos expun 7 metode pe care le folosesc atunci când vreau să identific problemele cititorului meu.

1. Rezolvă problemele tale
Felul meu preferat de a identifica nevoile şi problemele altora este chiar metoda de a-mi rezolva mie problemele. În experienţa mea, atunci când eu am avut o problemă, şi alte persoane au avut aceeaşi problemă ca şi mine. În loc să îţi rezolvi problemele tale doar pentru tine atunci când te confrunţi cu ele – găseşte-i o soluţie şi adaug-o pe blogul tău, astfel încât şi alte persoane să poată beneficia ea.

Corect, nu?

2. Uită-te prin întrebările puse de cititor
Odată ce blogul tău funcţionează pentru un timp, există câteva modalităţi de a decoperi problemele cititorilor. O modalitate deosebit de utilă este să te uiţi la cum şi de ce cititorii tăi accesează blog-ul (şi ce fac când ajung). Uită-te la tipul de termeni pe care cititorii îi caută în motoarele de căutare şi ajung pe blogul tău. Uneori, cuvintele cheie cele mai frecvente pot ilumina o zonă unde oamenii au o problemă.

3. Analizează căutările interne
Un alt mod de a găsi informaţii legate de ceea ce au nevoie cititorii este să te uiţi la ceea ce caută atunci când sunt pe blogul tău. Acest lucru este util, deoarece dezvăluie problemele cu care se confruntă cititorii, şi puteţi face ceva în privinţa acestui lucru (asta dacă nu aţi scris deja).

Citeste si...   Nu lăsa arhiva blogului să moară

4. Adresează cititorilor întrebări
O altă metodă care poate fi utilă este de a pune întrebări cititorilor, sau să-ţi spună nevoile şi provocările cu care se confruntă. Această metodă, desigur, presupune să aveţi cititori.

Există o varietate de moduri în care puteţi pune întrebări cititorilor ca să-i încurajaţi să răspundă:

  • scrie un articol în care soliciţi întrebările cititorilor
  • trimite-le email cititorilor şi întreabă-i dacă au nevoie de ajutor
  • configurează un formular de contact, care acţionează ca un chestionar
  • creează un sondaj pentru cititori în care să-şi identifice nevoile lor cele mai presante

Am încercat fiecare dintre aceste abordări, şi a meritat pentru că m-au ajutat la identificarea problemelor.

5. Uită-te pe alte site-uri pentru a căuta probleme
Această tactică poate fi deosebit de bună pentru cei care sunt la început de drum, şi nu au cititori pentru a solicita idei din partea lor. E simplu! Găseşte un forum, blog, sau alte site-uri de social networking care sunt relevante pentru tine din nişă, şi navighează prin conţinutul fiecăruia în căutarea de idei noi.

6. Utilizează social media pentru a aduna întrebări
În aceste zile, am câştigat mai multă inspiraţie din site-urile de social media. Twitter-ul sau chiar Facebok-ul este un loc minunat pentru colectarea întrebărilor de la persoane cu nevoi şi probleme reale. Eu fac asta în principal, în două moduri:

Întreb pentru întrebări: Pur şi simplu dau un tweet că eu caut câteva întrebări să se bazeze pe articole noi pe blogurile mele.

Lista mea: Am ales câteva cuvinte cheie pe care le pot urmări pe Twitter, folosind TweetDeck. Adesea oamenii folosesc aceste cuvinte cheie în întrebările lor pe care le pun pe Twitter, de asemenea, le folosesc adesea ca sursă de inspiraţie pentru blog.

7. Întrebaţi-vă prietenii şi familia
În cele din urmă nu uita de viaţa reală. Prietenii, familia şi colegii de muncă pot fi o sursă mare pentru inspiraţie.

Meniu