• Acasa
  • 2.0
  • „Secretele unui criminal”: Articol bun
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/Articol-960x600_c.jpg

„Secretele unui criminal”: Articol bun


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
71

Cititorii mă întreabă frecvent să le explic cum își pot creea un articol bun. Când oamenii spun un articol „bun”, ei, desigur, se referă la sute sau chiar mii de vizite, comentarii și share-uri în social media.

Cel mai mare sfat al meu pentru ei este: gândește ca un jurnalist și ca un cercetător. Acest lucru înseamnă să faci cercetare, să găsești surse, și să-ți creezi propria narațiune. De fapt, jurnaliștii sunt cercetători în primul rând, pentru că ei trebuie să cultive surse credibile, de încredere. Ei trebuie să-și creeze propria poveste folosind lucrurile de mai sus prin cercetare.

Ca un blogger frecvent, acest lucru poate fi dificil. Eu nu pot găsi întotdeauna „ideea cea mare” – dar am încercat mereu să scot ce este mai bun. Adesea, o nouă faptă, știre, sau o tendință mă poate motiva sau mă inspiră să scriu ceva ce nimeni altcineva nu a scris înainte.

Mai jos ai 2 sfaturi pentru a găsi cele mai bune surse, care te pot ajuta să-ți creezi povestea „bună” unui articol de pe blog – trebuie să strălucească cu adevărat.

Citeste si...   Avantajele butonului de share Merită Citit

Colectează date ca un vultur.

Îmi plac numerele! Cu toate piețele de cercetare disponibile pe Internet, am ajuns să citesc diagrame și tabele pentru a vedea dacă există tendințe interesante sau povești care ar putea să-mi facă un articol bun. O modalitate foarte bună să mă dezvolt, și nu doar în scris, dar voi ajunge să cunosc mai bine industria mea, de asemenea!

Ține evidența știrilor relevante din industria ta

Trebuie să devii, dacă nu ești deja, un vultur în industria ta. Acordă știri relevante din industria ta, și dacă este posibil, un raport infografic cu ce se întâmplă în industria sau nișa ta. Poate că alții au făcut asta deja, dar dacă scrii și tu, arăți că publicul tău contează pentru tine și oferi doar ceea ce este mai bun pentru ei. Pentru cititorii tăi!

Ce zici? Crezi că ai putea să creezi un articol „bun” pentru cititorul tău? Un articol cu sute de comentarii, sute de share-uri și mii de opinii? Încearcă!

1 comentariu

Meniu

%d blogeri au apreciat: