• Acasa
  • 2.0
  • ȘI BLOGGERII POT ÎNVĂȚA DE LA JURNALIȘTI
http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2016/03/JURNALIȘTI-960x600_c.jpg

ȘI BLOGGERII POT ÎNVĂȚA DE LA JURNALIȘTI


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

În multe feluri, blogging-ul se aseamănă cu jurnalismul. De fapt, mulți bloggeri se referă la ei înșisi ca fiind jurnaliști. Dacă te vezi sau nu ca un jurnalist, un lucru este sigur: dacă urmezi unele dintre lecțiile de mai jos pe care jurnaliștii le folosesc atunci când scriu știri, articolele blogului tău vor crește în public. Mai jos găsești 3 lucuri pe care le poți învăța de la jurnaliști pentru a obține un mai bun public pentru blogul tău.

Scrie un titlu mare

Jurnaliștii știu să scrie titluri de articole mari în care pot intriga publicul și încurajează oamenii să citească aceste articole. Poate învăța oricine să scrie titluri mari, dar ca să scrii un titlu perfect ai nevoie de timp, practică și experiență.

Cum să scrii un articol folosind o piramidă inversată

Jurnaliștii scriu un articol folosind „piramida inversată”. Informațiile importante sunt incluse la începutul unui articol, iar cu cât citești mai mult, conținutul are mai puține informații. Scopul este de a-l face pe cititor să obțină informații utile de prima dată, din primul punct al poveștii. Tony Rogers, oferă o introducere pentru structurarea conținutului folosind piramida inversată, fiind un loc grozav pentru a aflat toate detaliile. Google it!

Citeste si...   Prieteni bloggeri, va provocam la un concurs apetisant!

Poveste mare

Jurnaliștii întotdeauna sunt în căutarea pentru poveștile cele mai mari. Întotdeauna trebuie să fii la curent cu ce se întâmplă în jurul tău pentru a avea la îndemână o poveste mare. Folosește-te de Google Alerts, SocialMention alert, Twilert, aplicații pentru Twitter, cum ar fi Moniter și Hashtags.org pentru a urmări știri legate de anumite cuvinte cheie. Urmărește jurnaliști și persoane cheie din industria care te interesează sau care sunt legate de subiectele blogului tău. Poți folosi MuckRack pentru a găsi jurnaliști care te interesează și WeFollow pentru a găsi cuvinte cheie pentru blogul tău care te pot ajuta să rămâi cât mai sus în conversațiile de pe blogul tău și să fii la curent cu știrile de ultima oră.

1 comentariu

Meniu

%d blogeri au apreciat: