http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2014/11/Stilul-de-scriere-atractiv-960x600_c.png

Stilul de scriere atractiv


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Acum ceva timp , am scris un articol care conținea 10 sfaturi pentru un articol reușit și bine optimizat din punct de vedere SEO. De atunci, m-am gândit și am citit foarte mult despre articole și blogging. Într-o serie de trei posturi, vă voi oferi sfaturi practice privind blogging-ul cu privire la stil, structura și audiență. Astăzi, încep de la câteva sfaturi de stil elementare în obținere a unui stil de scriere atractiv!

Stilul de scriere atractiv

Unii dintre noi sunt scriitori înnăscuți. Ei sunt capabili să scrie un text atractiv, distractive și ușor de citit în câteva minute. Alțora le lipsește acest atu. Scrisul atractiv tine de talent, dar practica te ajută sigur! În acest articol vă voi da cinci sfaturi pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți stilul de scris și a avea un blog atractiv.

1. Citiți mult!

Dacă doriți să dezvoltați un stil de scris atractiv, ar trebui să citiți foarte mult. Lectura (romane, blog-uri, reviste, orice altceva) vă va inspira să scriei propriile articole într-un mod deosebit. Aceasta vă va arăta felul în care alte persoane formează propozițiile și alcătuiesc paragrafe. Cititul vă va învața cum să faceți glume și cum să folosiți jocurile de cuvinte. În cele din urmă, o lectură bogată vă permite vă dați seama atunci când un oferă un plus de frumusețe textului.

2. Decide între formal și informal

Cele mai multe texte nu sunt foarte formale. Blogging-ul permite un stil informal. Cu toate acestea, nu toate blogurile sunt la fel și nu toți bloggerii sunt la fel. La ebloguri.ro , vom încerca să scriem într-un mod entuziast. Suntem cu toții tineri, societatea noastra este tanara si in continua schimbare, iar noi foarte iubim mult ceea ce facem. Credem că un stil de entuziast se potriveste publicul nostru. Gândți-vă la publicul vostru când vă decideți asupra unui stil formal sau informal pentru a vă adresa cititorilor. Folositi un stil care se potriveste atât tine cât și cu blogul.

3. Amestecă!

Ca un text să fie atractiv pentru cititor, acesta trebue să fie foarte variat. Acest lucru înseamnă că ar trebui să încercați să vă jucați un pic! Încercați să alternați fraze lungi cu cele scurte. Evitați să folosiți doar fraze lungi. Cititul pe ecran tinde să fie obositor. Propozițiile lungi și complicate îngreunează și mai mult citirea.

Uitați-vă la felul în care sunt compuse propozițiile voastre. Încercați să alternați ordinea cuvintelor. Gramatica ne permite toate tipurile de variații când vine vorba de ordinea cuvintelor. O propoziție cum ar fi: „La ebloguri oferim sfaturi SEO” poate fi scrisă ca „Oferim sfaturi SEO la ebloguri „, dar, de asemenea și ca „sfaturile SEO este date la ebloguri”. Alternand cuvintele în propozițiile vostre, puteți face textul mult mai atractiv.

Încercați să utilizați sinonime dacă aveți tendința de a utiliza un cuvânt de foarte multe ori. Unii oameni folosesc cuvântul „și” sau „prea” foarte des. Amestecați ‘și „,” în plus „sau” la fel de bine „, și puteți face textul mult mai atractiv.

4. Nu folositi concepte abstracte!

Dacă scrieți un articol, ar trebui să încercați să utilizați termeni clari. Ar trebui să încercați să utilizați cuvinte care au sens pentru oameni, cuvinte clare. A scrie despre personal și angajați este abstract, în timp ce a scrie despre secretar și omul bun la toate are mai mult sens. Search Engine Optimization este un concept foarte abstract, în timp ce un rang înalt în Google este mai clar. Desigur, veți avea nevoie de câteva termeni și cuvinte abstracte în blog-ul dvs., dar asigurați-vă că explicații aceși termeni cu alții mai concreți . Folosirea exemplelor ajută.

5. Folosiți metafore și expresii!

Folosirea metaforelor poate fi o modalitate foarte bună de a condimenta textul. Dacă spunem că cineva este rece ca gheata, știm cu toții că nu înseamnă literalmente că persoana este realizată din gheață. Folosind metafore sau expresii poți face textul mai clar și mai distractiv. Oamenii înțeleg imediat ce vrei să spui, dacă utilizați metafore bine cunoscute și expresii. Nu exagera: scrierea unui articol cu 50 de metafore este prea mult !

6. Utilizați un instrument (sau un vecin)

Am descoperit recent un instrument util care te poate ajuta la scris. Puteți pune (o bucata) de text în Hemmingway-app (versiunea online gratuit) și se analizează textul imediat. Acesta analizează, printre altele, dacă frazele tale nu sunt prea lungi sau prea complicate.

Un alt mod de a vă asigura că textul este reusit, este sa ceri aproapelui tău, prietenului sau unui coleg să-l citească înainte de a fi postat on-line. Dacă cineva îți dă un feedback corect, vei reuși să faci îmbunătățiri.

Concluzie

A scrie într-un mod atractiv, probabil, este mai greu de învățat decât a scrie într-o structură clară. Totuși, cu un pic de practică și utilizarea acestor 5 sfaturi, toată lumea ar trebui să poată să scrie un articol decent.Bafta la scris !

1 comentariu

  • Ionut on Noi 29, 2014, 09:16:23

    Foarte bun articol si foarte atractiv :)) Mersi!

    Raspunde lui Ionut

Meniu