http://cristian.ebloguri.ro/wp-content/uploads/sites/8/2015/08/blog-960x600_c.jpg

Vino cu 10 idei pentru articol


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Încă „alergi” după idei de articole pentru blog-ul tău? Dacă răspunsul tău este „da”, nu eşti singurul!

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă bloggerii este de a avea conţinut  proaspăt în mod regulat pentru blog.

Astăzi sarcina ta este de a finaliza un exerciţiu care va identifica o serie de subiecte pe care le poţi folosi atunci când eşti blocat în viitor pentru un articol.

Cheie principală în acest proces nu este de a te pune sub presiune pentru a veni cu idei complet noi pentru fiecare articol scris. În schimb, acest proces te ajută să identifici modalităţi noi de a extinde vechile articole.

Frumuseţea acestei abordări este că ajungi să construieşti un impuls la ceea ce scrii şi se bazează pe ceea ce ai scris anterior.

Vino cu o listă de cel puţin 10 teme viitoare despre ceea ce vrei să scrii. Poţi face acest lucru destul de uşor folosind „mind mapping„. Să parcurgem împreună procesul.

1. Configurarea

Ia o bucată de hârtie, notebook-uri, calculator sau orice altceva pe care poţi scrie. Există, de asemenea, diverse instrumente de „mind mapping„, opţiuni şi software disponibile, dar mi se pare un lucru bun pixul şi hârtia.

Acum, desenează cinci cercuri în mijlocul paginii. În fiecare cerc scrie titlurile din ultimile cinci articole de pe blog-ul tău. Dacă vrei să faci acest lucru să fie mai cuprinzător, poţi să mergi mult mai în spate şi să faci cu mai multe articole.

2. Extinde articolele tale anterioare

Acum, ia fiecare articol la rândul său, şi fă-i câteva minute de „brainstorming” asupra articolelor şi gândeşte-te cum ar putea fi extinse. Cele mai multe articole pe care le-ai scris sunt capabile să se extindă în orice direcţie vrei tu. Iată câteva exemple:

  • preia o întrebare sau o idee pe care un cititor a lasat-o în comentariile din acel articol
  • explorează un alt punct de vedere din acel articol
  • bazează-te pe o ştire şi scrie un material de opinie asupra ştirii respective
  • ia în considerare un articol teoretic şi scrie o „piesă” care îi ajută pe oamenii să poată pună în aplicare teoria respectivă
  • extinderea ideilor din articolul anterior.

Lista ar putea continua. Într-adevăr, această sarcină este despre găsirea unei modalităţi de a lua idei dintr-un articol anterior şi extinderea lui.

Pentru fiecare idee, trage o linie de la cercul principal, desenează un pătrat (sau foloseşte o culoare diferită) şi scrie ideea respectivă în interiorul acestuia. Cheia la acest punct este să te laşi să fii creativ şi să gândeşti în afara „cutiei”, aşa cum doreşti. Orice idee este permisă.

În acest moment, am şapte articole potenţiale noi pentru a scrie, care se extind asupra unui articol orginal. Mi-au luat doar două-trei minute, dar dacă aş fi făcut acest lucru mai serios, şi m-aş concentra mai mult timp, aş veni cu 20 sau cam aşa ceva de articole noi care se învârt în jurul unui articol orginal. Concentrează-te şi vei avea o muţime de idei noi de articole pentru a acoperi o săptămână sau două.

3. Extinde în continuare

S-ar putea să te opreşti la acest punct, dacă simţi că ai destule subiecte pentru blog. Cu toate acestea, în timp ce te afli în „brainstorming”, de ce nu te duci cât mai departe şi să te gândeşti la noi moduri în care s-ar putea extinde subiectele tale?

Cu cât extinzi acest lucru mai mult, cu atât eşti capabil să îţi poţi asigura blogging-ul în următoarele câteva săptămâni.

Hai să o facem acum cu articolul de mai jos, doar pentru distracţie. Poţi vedea că am găsit câteva articole mai uşor de extins decât altele. Acest lucru este în regulă – nu orice articol are nevoie de o continuare, dar unii vor avea posibilităţi multiple, iar unelor vor ajuta la crearea unei serii lungi de articole.

Meniu